Zilver en brons voor Dekker, Fuite en Brouwer in Targu Mures

Tamar Veltman breekt sleutelbeen

Drie medailles sleepte Nederland vandaag uit het vuur tijdens de openingsdag van het WK Multisport in Targu Mures. Noor Dekker was goed voor het brons bij de elite, Willemijn Fuite won zilver bij de neosenioren en Kyra Brouwer veroverde eveneens zilver bij de junioren.

De vrouwen zetten de toon op de eerste dag van het WK Multisport in het Roemeense Targu Mures. Voor Noor Dekker (foto) was het WK haar eerste internationale wedstrijd, maar was in een klein deelnemersveld wel meteen goed voor een medaille. Dekker eindigde achter winnares  Eleonora Peroncini (Italië) en Carina Wasle (Oostenrijk) als derde. Willemijn Fuite veroverde in de gecombineerde wedstrijd voor elite/beloften de tweede plek bij de beloften.

Nederlandse Triathlon Bond

Eerder op de dag liep en fietste WK-debutante Kyra Brouwer (foto) naar een tweede plek bij de junioren. In dezelfde wedstrijd kwam Tamar Veltman hard ten val op het mountainbikeparkoers en brak daarbij haar sleutelbeen. Zij kan daardoor niet meedoen aan het WK crosstriathlon op woensdag.

Wouter Dijkshoorn was de beste landgenoot in de eliterace bij de mannen. Hij eindigde in de door de Belg Thibaut De Smet gewonnen race als zevende. Joep Staps finishte als negende, terwijl Timo Feenstra (14e overall) en Quirijn Waaijenberg (16e) in dezelfde wedstrijd in de beloftencategorie respectievelijk als 5e en 7e eindigden.

Joep Staps, Koen de Leeuw en Wouter Dijkshoorn (elite), Quirijn Waaijenberg, Timo Feenstra, Willemijn Fuite en Romy Spoelder (U23) en Kai van den Brink (junioren), komen woensdag in actie op het WK crosstriathlon.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer