Zestien Nederlanders naar EK in Walchsee

Titels op het spel in aquathlon en halve triathlon

Het Oostenrijkse Walchsee is donderdag 24 juni en zondag 27 juni het decor voor het Europees kampioenschap aquathlon en halve triathlon. Aan de aquathlon doen in totaal twaalf Nederlanders mee, zondag strijden vier landgenoten in de elitewedstrijden mee om de Europese titels.

Het kristalheldere bergmeer in Walchsee in Tirol is de centrale locatie voor het EK aquathlon. Er wordt eerst 1 km gezwommen, waarna er een ronde van vijf kilometer om het meer wordt gelopen.  Eva Cornelisse en Roel Kwaaitaal komen in actie in de elitewedstrijden. Silke de Wolde, Joyce Caro, Anna Witteveen, Pim Bakker, Hugo Jan Bosscher en Lucas Goené starten in de U23-wedstrijden en Aniek Mars, Merel Veltman, Niels van Lanen en Olaf Jan Bosscher komen aan de start bij de junioren. Robin Dreyling stond ook op de startlijst, maar zij heeft zich na haar valpartij in de mixed relay-wedstrijd tijdens het EK in  Kitzbühel moeten afmelden.

Coach Armand van der Smissen vindt het lastig om de kansen van zijn team in te schatten. “We hebben al zo lang geen aquathlonraces gehad, dus het is niet eenvoudig te voorspellen wat iedereen kan in een internationaal veld. In het verleden hebben Silke de Wolde en Olaf Jan Bosscher in ieder geval goede prestaties laten zien in de aquathlon en op moment is Niels van Lanen in prima doen. We gaan het zien.”

Drie dagen later is de Walchsee de startlocatie voor het Europees kampioenschap over de middenafstand (1.9 km, 90 km fietsen en 21 km lopen) tijdens Challenge Kaiserwinkl-Walchsee. Nederland komt met twee mannen en twee vrouwen uit in de eliteraces. Janien Lubben en Diede Diederiks starten bij de vrouwen en Cornelis Scheltinga en de in afwisselend Girona en Australië woonachtige Matthew de Vroet vormen de Nederlandse inbreng bij de mannen.

Het EK aquathlon begint donderdag om 17.00 uur en vanaf 8.30 uur op zondag strijden de deelnemers in Walchsee om de Europese titels op de middenafstand.

Lees meer via Europe Triathlon
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer