Wouter Dijkshoorn tweede in Xterra Lake Scanno

Willemijn Fuite vierde agegrouper

De zomervakantie is in het grootste gedeelte van Nederland begonnen en zo is ook de triathlonkalender nationaal én internationaal minder vol. Korte- en langeafstandstriatleten kwamen vorig weekend niet in actie op internationaal niveau, maar wel stonden er vier Nederlandse atleten aan de start van de Xterra wedstrijd in en rondom het Italiaanse Lago di Scanno.

Er werd 1500 meter gezwommen in het hartvormige Scannomeer, 30 kilometer afgelegd op de mountainbike en 10 kilometer gelopen. Wouter Dijkshoorn finishte in 2 uur en 44 minuten en eindigde daarmee als tweede in de elitecategorie. Lucas Goené werd zevende, Quirijn Waaijenberg bezette de dertiende plek.

Bij de vrouwen stond Willemijn Fuite aan de start bij de agegroupers. Zij kwam een minuut tekort voor het podium en finishte uiteindelijk als vierde.

 

Foto: Xterra Italy

Lees volgend artikel

Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de ... Lees meer