Wilms, Diederiks en Keulen in WK Ironman 70.3 St. George

Meer dan tachtig Nederlandse agegroupatleten aan de start

Lotte Wilms, Diede Diederiks vertegenwoordigen Nederland vrijdag in de pro-races van het WK Ironman 70.3 in het Amerikaanse St. George. Youri Keulen komt zaterdag in actie. Daarnaast komen er meer dan tachtig Nederlandse agegroupers aan de start van het kampioenschap in Utah.

Drie weken na het wereldkampioenschap Ironman op Hawaii, staat er in de Verenigde Staten weer een kampioenschap op het programma. Zowel bij de mannen als de vrouwen is er in St. George een sterk deelnemersveld. Lotte Wilms (foto) en Diede Diederiks vertegenwoordigen Nederland in de vrouwenrace waarin Lucy Charles-Barclay, Taylor Knibb en Flora Duffy de grootste kanshebsters voor het podium lijken.

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de mannen staan de nummers een en drie van het wereldkampioenschap in Kona, de Noren Gustav Iden en Kristian Blummenfelt aan de start. Het is afwachten hoe zij hersteld zijn van hun inspanningen op Hawaii. Youri Keulen (foto) is de enige Nederlander op de deelnemerslijst in de profwedstrijd bij de mannen.

In de agegroupcategorieën staat Kyra Meulenberg (V25) aan de start van haar derde wereldkampioenschap dit seizoen. Eerder dit jaar veroverde ze, ook al in St. George, de wereldtitel op de lange afstand, en drie weken geleden was ze nog de beste Nederlandse in Kona. Sione Jongstra, agegroupcoördinator bij de NTB, is een van de favorieten voor een topnotering in de categorie V45.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer