Weer raak voor Barbara de Koning in Afrika

Ilona Eversdijk voert Nederlands contigent aan in Ironman70.3 Alcudiá-Mallorca

Barbara de Koning blijft het goed doen in Afrika. Na in totaal drie Africa Triathlon Cup overwinningen in Zuid-Afrika en Namibië, en een tweede plaats in Zimbabwe, was het zondag weer raak in de Africa Cup M’Diq in Marokko. De Koning had in de race over de standaard afstand 26 seconden voorsprong op Sara Vilic uit Oostenrijk. Kim van ’t Verlaat kreeg tijdens het fietsen een lekke band en viel daardoor uit.

In de mannenwedstrijd in M’Diq, met zo’n vijftig deelnemers, werd Niels van Lanen twaalfde. Donald Hillebregt eindigde een minuut later op de zeventiende plek. De race werd gewonnen door de Duitser Tim Hellwig.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Ironman 70.3 Alcudiá-Mallorca

Een grote groep Nederlandse atleten deed dit weekend mee aan de ‘agegrouponly’ Ironman 70.3 Alcudiá-Mallorca. Ilona Eversdijk ging bij de vrouwen tot aan de laatste loopronde aan de leiding, maar werd uiteindelijk toch nog ingehaald door Barbora Bésperat uit Tsjechië en Anja Frachbach uit Duitsland. Eversdijk was goed voor de tweede plaats in haar agegroup (30-34) en derde plaats overall. Iris Bosch (30-34) eindigde als tiende overall. Wouter Verstraate (25-29) voerde de Nederlandse mannen aan met een elfde plek.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer