Weekend wrap up

Els Visser vierde Challenge Walchsee | Marlene de Boer zesde EK IM | Diede Diederiks derde in Xterra

Afgelopen weekend hebben verschillende Nederlandse triatleten mooie prestaties neergezet op zowel de lange afstand als in de crossdisciplines. Els Visser werd vierde in de Challenge wedstrijd in Oostenrijk, Marlene de Boer werd vijfde op het EK Ironman in Frankfurt en Diede Diederiks stond op het podium van de Franse Xterra wedstrijd.

IM Frankfurt
Het EK IM in Frankfurt leverde een Amerikaanse winnares op. Sarah True finishte in 8:54:52 terwijl Nederlandse pro-triatlete Marlene de Boer als negende binnenkwam en daarmee zesde werd op het EK. Haar eindtijd was 9:23:50. Bij de agegroup atleten is Berber Kramer vierde overall geworden (derde AG 35-39 jaar), ze finishte vier minuten van het podium. Julia de Leeuw werd zesde en won hiermee in de agegroup 30-34 jaar. Bij de mannen stonden Martijn Paalman (derde AG 35-39 jaar) en Derek Farr (tweede AG 60-64 jaar) ook op het podium.

Challenge Walchsee
In het Oostenrijkse Walchsee vond zondag de Challenge Kaiserwinkl-Walchsee over de halve triathlon plaats. Els Visser werd vierde in 04:23:12. Nadat ze als zevende uit het water kwam en op de fiets een tijd van 02:28:37 neerzette, liep ze met de derde looptijd (01:21:36) naar de vierde plek. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Imogen Simmonds.

Bij de mannen stonden Niek Heldoorn en Thomas Cremers aan de start. Heldoorn was de eerste van de twee die de finish passeerde als zestiende. Cremers werd achttiende.

IM Andorra
Er deden in totaal elf Nederlanders mee aan de halve IM Andorra. Wouter Wippert was de snelste Nederlander in een tijd van 4:57:18. Hij werd daarmee derde agegrouper overall.

Xterra Frankrijk
Diede Diederiks, wereldkampioene crossduathlon, behaalde afgelopen weekend een derde plek in de Xterra Frankrijk. Ze behaalde een tijd van 03.35.13 waarmee ze dicht op nummer twee, Alizée Paties (FRA), zat. Sandra Mairhofer (ITA) won in 03.26.16.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TeamNL tweede in Huatulco

In een thriller van een wedstrijd in Huatulco, is Nederland achter Noorwegen als tweede geëindigd in het Mixed Relay Qualification Event. Rachel Klamer lukte het om in de ... Lees meer