Weekend wrap-up: Nederlandse triatleten in actie in binnen- en buitenland

Goud voor Koolhaas in Challenge Geraardsbergen, De Koning negende in Europacup, drie medailles op EK Xterra en AGK-titels verdeeld in Amsterdam

Het was een succesvol triathlonweekend voor de Nederlandse triatleten. Barbara de Koning trapte het weekend zaterdag af met een top-tien notering in de Europacup in het Poolse Rzeszów. Op dezelfde dag vond ook het EK Xterra plaats in Namen, België, waar bijna vijftig Nederlanders in actie kwamen. Op zondag liep Menno Koolhaas naar de winst in de Challenge Geraardsbergen en werden de agegrouptitels verdeeld in Amsterdam.

Barbara de Koning (foto) wist haar DNF van vorige week tijdens het EK in Madrid recht te zetten met een top-tiennotering in de Europacup in Polen. De Koning kwam in Rzeszów als tweede uit het water en zat het gehele fietsonderdeel goed vooraan in de wedstrijd. Met het lopen verloor ze wat tijd en finishte uiteindelijk op een negende plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Spaanse Sara Guerrero Manso.

Nederlandse Triathlon Bond

Drie medailles in EK Xterra

Op zaterdag vonden ook de Europese Xterra Kampioenschappen plaats in het Belgische Namen. Nederland werd met bijna vijftig Nederlanders vertegenwoordigd in de elite en agegroupcategorieën. Medailles waren er voor Dieske Kruisselbrink (tweede vrouwen 25-29 jaar), Hanneke Boon (tweede vrouwen 40-44 jaar) en Yolanda de Witteveen (derde vrouwen 55-59 jaar). Bij de elite was Wouter Dijkshoorn met de dertiende plaats de beste Nederlander.

Menno Koolhaas wint Challenge Geraardsbergen

Na de winst in de halve triathlon van Nieuwkoop vorige week wist Menno Koolhaas opnieuw naar de winst te lopen. In de halve triathlon van Challenge Geraardsbergen was hij al zijn concurrenten te snel af. Nadat Koolhaas als tweede – achter de Duitser Ruben Zepuntke – van de fiets kwam maakte hij het verschil tijdens het looponderdeel. Met een looptijd van ruim twee minuten sneller dan de uiteindelijke nummer twee wist hij met geruime afstand de winst op zijn naam te schrijven. (Foto: Challenge Geraardsbergen)

Menno Koolhaas wint Challenge Geraardsbergen

Agegrouptitels verdeeld bij TRIAMSTERDAM

In het Amsterdamse Bella Vista Park werd het Agegroupkampioenschap (AGK) gehouden over de standaard afstand. 21 triatleten gingen naar huis als kampioen in hun agegroup. De wedstrijd van Tri Hard Series werd overall gewonnen door Suzanne Brummel bij de vrouwen en Jasper Keijzer bij de mannen.

Overzicht kampioenen per AG:

20-24 Dunja Ivens | Jan Schaap
25-29 Suzanne Brummel | Jan Lankhorst
30-34 Ipek Altan | Jasper Keijzer
35-39 Franziska Gackstätter | Frans van den Heuvel
40-44 Ingrid Eelkema | Frank de Graaf
45-49 Eva Janssen | Martin Verheesen
50-55 Corina Knijnenburg | Anne Floris Bottema
55-60 Audrey Breur | Cees den Dunnen
60-64 Ellen van Warmerdam | Ernst Woerlee
65-69 Brigitta Commandeur | Peter Lelijveld
70-74 Tom Berkhouwer

Agegrouptitels verdeeld bij TRIAMSTERDAM
UITSLAGEN AGK standaard
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer