Weekend wrap-up: Lotte Wilms wint Ironman Klagenfurt

Van der Burgt en Koopman op World Cup podium, Koolhaas vierde in Polen, Keulen vijfde in Luxemburg, Kranenburg beste agegrouper in Powerman

Voordat we vooruitkijken naar de wedstrijden van komend weekend, kijken we nog even terug op een aantal mooie prestaties van afgelopen weekeinde. Er waren zowel nationaal als internationaal veel mooie wedstrijden met Nederlands succes in het buitenland.

Nico van der Burgt en Sanne Koopman hebben zaterdag het zilver gewonnen in de World Triathlon Para Cup in het Franse Besancon. Beiden kwamen tekort voor de winst, maar wisten ruim voor de nummers drie te finishen.

Lotte Wilms heeft de Ironman over de hele afstand in het Oostenrijkse Klagenfurt op haar naam geschreven. Nadat ze al als eerste uit het water kwam heeft ze deze positie niet meer uit handen gegeven en zo schreef ze de wedstrijd overtuigend op haar naam.

Menno Koolhaas werd in Challenge Gdansk over de halve afstand vierde. Hij kwam maar een kleine minuut tekort voor het podium. De wedstrijd werd gewonnen door Kacper Stepniak uit Polen.

In de halve Ironman Luxemburg was er voor de mannen een pro-race, waar Youri Keulen de vijfde plaats bemachtigde. Ondanks de vijf minuten penalty wist hij binnen de top-vijf te finishen. Hiermee is hij direct verzekerd van het WK IM halve afstand.

Werner Kranenburg werd op dezelfde dag eerste in de agegroupwedstrijd van Powerman Maleisië. De wedstrijd ten zuiden van Kuala Lumpur werd bezocht door 4.000 duatleten uit 30 verschillende landen.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer