Weekend wrap-up: Diede Diederiks vierde in IM 70.3 Knokke-Heist

Tristan Olij zesde in IM Italië, Kyra Meulenberg snelste agegrouper IM 70.3

Diederiks vierde in Ironman 70.3 Knokke-Heist

Een dag die voor Diede Diederiks op het podium had kunnen eindigen, werd uiteindelijk een vierde plek. Na een valpartij op de fiets moest Diederiks in de achtervolging maar met de snelste looptijd kwam ze nog heel dichtbij een podiumplek. Uiteindelijk kwam de Nederlandse atlete slechts 23 seconden tekort voor een medaille. Marlene de Boer werd in dezelfde wedstrijd elfde. De Britse Lucy Buckingham ging ervandoor met de winst.

Kyra Meulenberg was in het Belgische Knokke-Heist de snelste agegrouper bij de vrouwen. Met de tweede fietstijd en eerste looptijd wist ze zeven minuten voor de nummer twee te finishen.

Olij zesde in Ironman Italië

Tristan Olij is in Italië zesde geworden in de profcategorie tijdens de Ironman Emilia Romagna. Dankzij de snelste fietstijd lag Olij op kop van de wedstrijd, maar tijdens de marathon zakte hij terug waardoor hij als zesde finishte in 7:51:43 uur, negen minuten van winnaar Sten Goetstouwers uit België.