VZC en Hellas het sterkst in Enschede

TV Dordrecht en Kijani tweede in Team Time Trial

Foto: Tim Buitenhuis
Foto: Tim Buitenhuis

De kop is er af. De eerste winnaars in de Eredivisie Triathlon zijn bekend. Op de campus van Universiteit Twente waren VZC Veenendaal en Hellas in een Team Time Trial het sterkst.

Zowel VZC Veenendaal als Hellas legde de basis voor hun overwinning in de individuele ochtendserie. Drie van de vier mannen uit Veenendaal (met Niels van Lanen, Jorik van Egdom en de broers Lucas en Victor Goené) eindigden ’s ochtends in de top vijf en namen maar liefst met 1 minuut en 41 seconden voorsprong op TV Dordrecht.

Die voorsprong werd in de Team Time Trial vergroot naar tweeënhalve minuut. “We hebben er een harde wedstrijd van gemaakt, maar het was al snel duidelijk dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Het doel was om met z’n vieren over de streep te komen en dat is gelukt”, vertelde Niels van Lanen, die ’s ochtends namens VZC de tweede tijd neerzette, na de finish.

De vraag is of VZC Veenendaal, na de tweede plek in de eindstand vorig jaar, weer een gooi gaat doen naar de landstitel. “We willen dit zeker gaan door trekken. Het is de bedoeling de titel weer naar Veenendaal te halen.”

Achter Veenendaal finishte TV Dordrecht (met Jeroen Velders, Thomas Smans en Ben en Max Muller) op de tweede plek. De regerend kampioenen van Rogelli-Trimates (met Timo Feenstra, Thomas Cremers, Simon den Braber en Marijn de Jonge) legden beslag op de derde plek.

Ook Hellas (met Jony Heerink, Marit van den Berg, Babette Rosman en Myra Smulders) was in de ochtend al het snelst en ging in de middag met iets meer dan een minuut voorsprong van start op Kijani. “We gingen vandaag voor de winst. Vooraf gaf ik ons 50 procent kans, maar in de ochtend gingen we al zo hard dat we meer dan een minuut voorsprong hadden”, vertelde Heerink.

In de middag nam het team uit Utrecht geen grote risico’s. Heerink: “We bleven met het zwemmen mooi bij elkaar, maar op de fiets kreeg Marit een leegloper, waardoor we in de bochten niet meer zo hard gingen. Toch bleven we voorsprong houden waardoor we uiteindelijk ontspannen naar de winst konden lopen.”

Kijani, het kampioensteam van 2023 met Eva Cornelisse, Trudy Veenstra, Rani Škrabanja en Deborah Wissink finishte in Enschede op de tweede plek. EDOsports Maastricht (Anne Zijderveld, Sophie van der Most, Anne Witteveen en Inge Heus) werd derde.

De Eredivisie Triathlon gaat op zondag 9 juni verder met een dubbele supersprint in Weert).

 

Nederlandse Triathlon Bond
UITSLAGEN & TUSSENSTAND
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer