Voor derde keer NK Standaard rondom Willem-Alexander Baan

Kampioenschap onderdeel van NKnl

De roeibaan in Zevenhuizen/Rotterdam is zaterdag voor de derde keer op rij het podium voor het Nederlands Kampioenschap over de standaard afstand (1,5Z – 40 F – 10 L). Net als vorig jaar maakt dit kampioenschap onderdeel uit van het NKnl; een uniek concept waar vier verschillende NK’s worden georganiseerd in en rondom Rotterdam. Het NK maakt ook deel uit van de Eredivisie Triathlon, waarvan dit de derde wedstrijd uit het circuit is. Na enkele dagen onzekerheid over de kwaliteit van het zwemwater kwam er gelukkig op het allerlaatste moment groen licht voor het doorgaan van dit NK

Titelverdedigster Dreijling ontbreekt, strijd bij de vrouwen ligt open

Met het ontbreken van Robin Dreijling en Marit van den Berg – de nummer één en drie van vorig jaar – lijkt Silke de Wolde één van de kanshebbers voor de titel. Daarnaast zal Eva Cornelisse na haar derde plaats op het NK sprint twee weken geleden ook voor een podiumplek meedoen. Kijani-teamgenoot Maaike Vooren kwam in Rotterdam al eerder dichtbij en zal dit jaar opnieuw proberen het NK-podium te betreden.

In de beloftecategorie zijn Romy Spoelder en Silke de Wolde met hun achtste en negende plek op het NK in Weert de grootste kanshebbers. Femke Panjer – die in Weert een derde looptijd noteerde – zal wellicht voor een verrassing kunnen zorgen.

In de tussenstand van de Eredivisie is het spannend met drie teams met hetzelfde puntenaantal. Kijani, Hellas en TV Almere zullen er dus alles aan doen hier op het hoogste treetje te staan om het verschil in het klassement te maken.

Van Egdom verdedigt nationale titel

Jorik van Egdom zal dit weekend zijn titel verdedigen. De atleet van VZC Veenendaal won de titel op de standaard afstand al vier keer en is dit keer opnieuw favoriet. Victor Goené wist zich al eerder te mengen in de strijd om de titels en zal dit willen herhalen. Ook Olaf Jan Bosscher en Dorian Horsten – alletwee belofteatleten – zullen mee kunnen doen om de ereplaatsen.

De strijd in de Eredivisie wordt ruimschoots aangevoerd door het team uit Veenendaal dat twee van de twee wedstrijden won. Rogelli Trimates en Triteam Groningen volgen op een gedeelde tweede plek. De zes teams daarna liggen allemaal binnen vijf punten, en dus zal na Rotterdam die volgorde kunnen veranderen.

De mannenwedstrijd zal om 12:15uur van start gaan, de vrouwen vertrekken om 13:30uur. Via 3athlon.nl zal de wedstrijd hier live te volgen zijn.