Vijfde plaatsen voor Spoelder, Brouwer en Sterk in Bilbao

Geen medailles voor TriathlonNL op EK Crosstriathlon

De Nederlandse atleten bleven donderdag met lege handen na de crosstriathlon tijdens het EK Multisport in Bilbao. Romy Spoelder, Kyra Brouwer en Noel Sterk eindigden in Spanje het dichtst bij het podium.

Romy Spoelder eindigde in de eliterace als negende en finishte bij de beloften (U23) op de vijfde plek. Willemijn Fuite eindigde bij de beloften als achtste.

Kyra Brouwer, eerder deze week goed voor het goud in de crossduathlon, bleek nog niet helemaal hersteld van de inspanningen op dinsdag toen ze goud veroverde in de crossduathlon. Ze kwam misselijk uit het water en finishte bij de juniorvrouwen als vijfde.  Noel Sterk lag bij de junioren jongens lang op medaillekoers, maar moest – na een spannende strijd om het brons – door een minder looponderdeel ook genoegen nemen met de vijfde plaats.

Wouter Dijkshoorn kende een sterke en steady race bij de elite, die hem in het door Spanje gedomineerde kampioenschap de zevende plek opleverde. Daan Schouten finishte als vijftiende en Quirijn Waaijenberg werd twintigste (en negende bij de beloften).

 

Alle uitslagen
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer