Vier Nederlanders in World Triathlon Para Series Swansea

Plat en Schipper richten zich op WK handbiken

Brendan Bischoff, Maurits Morsink, Nico van der Burgt en Margret IJdema gaan zaterdag  van start in de derde en laatste wedstrijd  van de World Triathlon Para Series (WTPS) 2022.

De eerste wedstrijd vond plaats in Yokohama, de tweede in Montreal en zondag strijden de paratriatleten in het Britse Swansea voor de podiumplaatsen en de punten. In tegenstelling tot de World Triathlon Championship Series, is er geen overall klassement voor de WTPS. De paratriatleten strijden eind november in Abu Dhabi om de wereldtitels.

Morsink, Van der Burgt (foto) en IJdema zijn podiumfavorieten in Swansea, terwijl Bischoff door middel van het behalen van punten zijn positie op de wereldranglijst weer hoopt te verbeteren.

Jetze Plat en Geert Schipper, de nummers 1 en 2 in Montreal, ontbreken in Swansea. Zij richten zich op het WK parawielrennen dat van 11 tot en met 14 augustus in het Canadese Baie Comeau plaatsvindt.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer