Vier Nederlanders aan de start op WK Powerman Zofingen

Jack Niessen vertegenwoordigt Nederlandse agegroupers

Vier Nederlandse eliteatleten doen zondag mee aan het WK Powerman in Zofingen. Bij de mannen vertegenwoordigen Daan de Groot en Wout Driever de Nederlandse eer. Marieke Brouwers en Ann Schoot Uiterkamp (foto) komen bij de vrouwen in actie.

Daan de Groot won in 2019 al eens een bronzen medaille op het WK Powerman (10 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen) in Zofingen. Een jaar geleden raakte hij in Zwitserland – het land waar hij sinds 2020 woont en werkt – onderkoeld en eindigde hij op de vierde plek net buiten het podium.

De wereldtitel staat nog steeds hoog op zijn verlanglijstje voor de oud-wielrenner die een week geleden nog als 8e eindigde in de Inferno halve marathon. “Ik heb een dag zware benen gehad na die wedstrijd, maar ben inmiddels goed hersteld”, vertelt De Groot. “Mijn wedstrijdplan is dat ik me vooral op mezelf richt, zelf mijn tempo kies en niet te veel ga reageren op anderen. Ik denk goed in vorm te zijn en in zo’n lange zware wedstrijd is er dan van alles mogelijk.”

Wout Driever, net als De Groot woonachtig in Zwitserland, maakt zijn debuut in Zofingen. De voormalig wielrenner werd dit jaar al vierde in de Powerman Embrun en realiseerde onlangs de tweede fietstijd in de Alp d’Huez duathlon (waarin hij uiteindelijk als zesde eindigde).

Ann Schoot Uiterkamp raakte een jaar geleden net als Daan de Groot onderkoeld in Zofingen en moest tijdens het fietsen noodgedwongen afstappen. In 2019 eindigde ze op een vierde plek dicht bij de medailles, dit keer is een podiumplek het doel.

Marieke Brouwers, die in 2021 haar eerste internationale duathlon deed, maakt in Zofingen haar debuut op de lange afstand. Ze is bezig aan een succesvol seizoen. Dit jaar veroverde ze al de Nederlandse duathlontitel in Almere, een bronzen medaille op het EK duathlon over de midden afstand en eindigde ze op het WK over dezelfde afstand als vierde.

In de agegrouprace wordt Nederland vertegenwoordigd door Jack Niessen in de categorie M60-64.