Verkleij opnieuw coördinator opleidingen NTB

Koen de Haan vertrekt naar Sunweb

Paul Verkleij opnieuw coördinator opleidingen NTB

 

Paul Verkleij is de nieuwe coördinator opleidingen bij de NTB. De coach en trainer uit Leusden volgt per 1 januari Koen de Haan op die als wielertrainer- en coach aan de slag gaat bij Team Sunweb.

Verkleij is geen onbekende bij de NTB. De oud-triatleet en voormalig Nederlands kampioen duathlon op de lange afstand was van 2008 tot en met 2011 ook al coördinator opleidingen bij de bond. In de tussentijd bleef hij betrokken bij de NTB als leercoach, expert en assessor binnen de TTN1-, TTN3- en TTN4-opleiding.

De triathlonsport maakt de afgelopen jaren een flinke groei door en de behoefte aan gediplomeerde trainers is groot. “Als sport zitten we duidelijk in de lift, maar we kunnen niet achterover gaan leunen”, vertelt Verkleij. “De trainersopleiding is essentieel om op lange termijn de sport gezond te houden. Verenigingen hebben goed opgeleid kader nodig om sporters op een juiste wijze te kunnen begeleiden, trainen en coachen. Gelukkig zijn er onder leiding van Koen de Haan de laatste jaren goede stappen gezet en bestaat het team opleidingen uit een diversiteit aan ervaren en competente mensen. Zij allen halen er veel voldoening uit om de triathlonsport in Nederland naar een hoger plan te tillen.”

Verkleij wil dan ook doorgaan op de door De Haan ingezette weg. De komende tijd legt hij de focus op: het aanbieden van een goede variatie aan bijscholingen in samenwerking met andere sportbonden, een applicatie voor het trainen en coachen van de jeugd in de triathlonsport, het specifiek inrichten van een kennisbank voor trainers (in opleiding) en aandacht voor opleidingen in alle geledingen binnen de triathlonsport.

“Het mooie van opleiden, wat ik zowel binnen sportbonden als in het MBO sportonderwijs doe, is het enthousiasmeren van mensen, andere inzichten meegeven, vragen stellen en sturing geven aan het leerproces”, vervolgt Verkleij. “Het blijft mooi om te zien dat iedere cursist in samenwerking met alle betrokkenen steeds meer regie gaat nemen en groeit in de rol als zelfstandig trainer of assistent trainer. Dat zijn persoonlijk juichmomenten voor mij, wetende dat de verenigingen hier ook weer van profiteren.”

 

 

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer