Veertig Nederlanders in Premium & Junior Cup Holten

Meer dan 2000 atleten actief in 37e editie Triathlon Holten

Meer dan tweeduizend sporters komen op vrijdag en zaterdag in actie tijdens de 37e editie van de Triathlon Holten. Ook dit jaar staan er weer een Europe Triathlon Premium Cup en een Europe Triathlon Junior Cup op het programma, waarin in totaal twintig landen vertegenwoordigd zijn. Nederland komt in deze races met maar liefst veertig atleten aan de start.

Net als vorig jaar, toen ze zevende werd, doet Rachel Klamer in Holten weer mee aan haar thuiswedstrijd. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen schreef de wedstrijd al zes keer op haar naam. In Holten gaat Klamer, die net een hoogtestage in Font Romeu achter de rug heeft, met nummer één van start. Hoewel ze zich tot de topfavorieten mag rekenen, is het afwachten of Klamer zich ook daadwerkelijk in de strijd om de overwinning kan gaan mengen. De nummer vier van de Olympische Spelen in Tokio tobt al enige tijd met een hamstringblessure.

Een geduchte tegenstander voor Klamer is in ieder geval Jolien Vermeylen die dinsdag in Krakau nog als derde finishte in de triathlon tijdens de Europese Spelen. Nederlands sprintkampioene Robin Dreijling was een jaar geleden, achter Quinty Schoens – die de sindsdien de overstap naar het wegwielrennen heeft gemaakt –  en Klamer de derde Nederlandse in Holten. Dreijling eindigde eerder dit jaar al als vijfde in de Europe Triathlon Cup Olsztyn zal er in Holten op gebrand zijn om ook in Holten in de top tien te eindigen.

Namens Nederland komen verder kersvers Nederlands kampioene op de standaard afstand Silke de Wolde, Eva Cornelisse, Kim van ’t Verlaat, Luna de Bruin, Maaike Vooren, Romy Spoelder en Babette Rosman aan de start.

Bij de mannen start Richard Murray met nummer één. Ook voor Murray is Holten tegenwoordig een thuiswedstrijd. In 2017 zorgde hij samen met zijn vrouw (toen nog zijn vriendin) Rachel Klamer voor een dubbelslag. Murray won toen voor Zuid-Afrika, zaterdag racet Murray voor het eerst in Holten voor Nederland.

Jorik van Egdom moest een week geleden nog forfait geven op het Nederlands kampioenschap, maar is inmiddels weer op tijd hersteld voor de race in Holten. Hij was een jaar geleden op de vijfde plek de beste Nederlander in de race. De overige Nederlanders die aan de start komen zijn: Niels van Lanen, Victor Goené, Gjalt Panjer, Hugo Jan Bosscher, Joey van ’t Verlaat, Jesse Cuijpers, Olaf Jan Bosscher, Lucas Goené, Stijn Jansen, Rens van Beek en Simon den Braber.

Ook de Nederlandse junioren, die op vrijdag al in actie komen, zijn goed vertegenwoordigd in Holten. Julian Broodman, Joran Stobbe, Lars van Zessen, Bjorn Engel, Sem Lazaroms, Jesper Boets, Moshe Iseger, Siwar Kool, Rick van der Knaap, Noel Sterk, Justin Steenkamp en Wybe Vermeulen doen mee bij de juniormannen. Sonja de Koning, Merel Veltman, Aniek Mars, Femke Scheepers, Meike Regeling en Yke Spelde starten bij de juniorvrouwen.

De Triathlon Holten start vrijdagavond met een jeugdtriathlon, gevolgd door de Europe Triathlon Junior Cup-races (juniorvrouwen 19.30 uur en juniormannen  20.30 uur). Een dag later zijn in Holten de eliteatleten aan de beurt. De vrouwen starten om 12.30 uur, gevolgd door de mannen om 13.30 uur. Ook is er op zaterdag een hardloopwedstrijd, een bedrijventriathlon, startseries voor de 1e Divisie mannen en vrouwen en verschillende recreantenseries.

Nederlandse Triathlon Bond
PROGRAMMA DEELNEMERS PREMIUM CUP DEELNEMERS JUNIOR CUP
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer