Van der Burgt heeft iets recht te zetten in Canada

Montreal decor voor derde wedstrijd World Triathlon Para Series

De paratriatleten maken zich op voor de derde wedstrijd meetellend voor de 2023 World Triathlon Para Series. In het Canadese Montreal gaan zaterdag Maurits Morsink, Nico van der Burgt, Sander Koomen (met guide Daaf Plomp) en Margret IJdema van start.

Jetze Plat en Geert Schipper slaan de wedstrijd in Montreal over, maar doen, net als Sanne Koopman, volgende week wel mee aan de World Triathlon Series in Swansea (Groot-Brittannië). De race in Swansea is alweer de laatste wedstrijd in de 2023 World Triathlon Para Series.

Maurits Morsink (PTS2), Nico van der Burgt (PTS3) en Margret IJdema (PTWC) gaan voor de dubbel en komen zowel in Montreal als Swansea aan de start. Van der Burgt (foto) heeft iets recht te zetten in Montreal. Hij kwam een jaar geleden als eerste over de streep, maar pakte tijdens het lopen een petje aan, waarna hij na een protest van de nummer twee, gediskwalificeerd werd.

Morsink, Van der Burgt, Koomen en IJdema gaan in Montreal weer op jacht naar belangrijke punten voor de paralympische ranking. Koomen en Plomp (PTV1) vliegen na Montreal door naar Los Angeles om daar mee te doen aan de World Triathlon Para Cup Long Beach. “Iedereen heeft een persoonlijk, optimaal pad op weg naar kwalificatie voor Parijs 2024”, aldus bondscoach Bas de Bruin.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer