Update van het bestuur

Ewout Roeloffs aangesteld als bestuurslid dienstverlening, ICT en innovaties

Ewout Roeloffs is aangesteld als bestuurslid dienstverlening, ICT en innovaties. Met de aanstelling van Roeloffs is de laatste stap gezet naar een vast NTB-bestuur. 

Nieuwe portefeuilles
Met de bestuursuitbreiding zijn de portefeuilles van Natasja Batenburg en Erik Doornbos veranderd. Batenburg was algemeen bestuurslid en gaat per direct verder als secretaris van het bestuur. Doornbos vervulde de rol van bestuurssecretaris en is benoemd tot bestuurslid topsport. De functies van voorzitter Ellis Van der Weerden en penningmeester Cees Frikkee zijn hetzelfde gebleven waardoor het bestuur nu compleet is.

Ewout Roeloffs
De 47-jarige Roeloffs is in het dagelijks leven werkzaam als programmanager bij Nationale-Nederlanden en draagt bij aan de digitalisering van bedrijfsprocessen. Naast zijn technisch bedrijfskundige achtergrond heeft hij ruime ervaring in project- en lijnmanagement. Aangezien Roeloffs werkzaam is binnen het domein van digitale transformatie verwacht hij met zijn kennis en ervaring een waardevolle bijdrage te leveren.

‘’Ik ben een bevlogen agegrouper die in 2017 verliefd is geworden op de triathlonsport. De onrustige periode waar de bond én de sport doorheen zijn gegaan,  doet me veel. De sport heeft mij veel gebracht en dat gun ik anderen ook. Triathlon heeft me zowel fysiek als mentaal sterker gemaakt en hechte vriendschappen gebracht. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de verbinding tussen alle betrokkenen in de triathlonsport te herstellen.’’

Persoonlijk
De eerste triathlon van de in Berkel en Rodenrijs woonachtige Roeloffs was een sprint in Alphen aan den Rijn waarna hij de sport omarmd heeft. In 2019 startte hij voor zijn toenmalige werkgever de KPN-triathlon. ‘Een wedstrijd om de verbinding tussen collega’s te vergroten en mensen te inspireren met een sportieve levensstijl. Het is mooi om te zien dat deze wedstrijd uitgegroeid is tot een groot evenement. Ik ben geïnspireerd geraakt door Ironman en ik train zo’n vijf keer per week. Vorig jaar heb ik aan drie halve Ironmans meegedaan. Gelukkig ben ik onderdeel van een sportieve familie. Mijn vrouw bereidt zich momenteel voor op een marathon en ook mijn dochter doet verschillende sporten. Dit jaar wil ik deelnemen aan de halve Ironman in West-Friesland en in het Franse Vichy.’’

Praktische invulling functie
Roeloffs krijgt de portefeuille dienstverlening, ICT en innovaties. In zijn rol wil hij eerst inventariseren hoe de dienstverlening er momenteel voor staat alvorens hij naar veranderingen gaat kijken. ‘’Er gaan veel zaken goed al is het ook tijd voor vernieuwing. Ik wil uiteindelijk de producten en diensten die we bieden zo passend mogelijk maken voor alle betrokkenen. Het is belangrijk om de sportbeleving en de ervaring die NTB-leden en daglicentiehouders hebben met de bond te optimaliseren. In de breedtesport wil ik bekijken op welke vlakken we een verbeterslag kunnen maken om vervolgens te innoveren. We zijn er voor iedereen binnen de sport en daarin gaan we mooie stappen zetten. Ik kijk ernaar uit om te beginnen’’, sluit Roeloffs af.

Voor vragen kan er gemaild worden naar bondsbestuur@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Doe mee aan talentendag van de NTB

Lees meer