Trainingsdag voor agegroupers

Inschrijving verlengd

Interactieve dag
Op zaterdag 22 juli 2023 wordt de trainingsdag voor agegroupers georganiseerd door agegroupcoördinator Sione Jongstra. In het Zuid-Limburgse Gronsveld staat het samenzijn met andere agegroupatleten centraal en worden er twee workshops aangeboden. De dag wordt afgesloten met een fietstocht door Limburg en België. De trainingsdag is voor iedereen toegankelijk, ook als je dit jaar niet aan een agegroupkampioenschap meedoet.

AG-atleten
Jaarlijks doet er een grote groep atleten mee aan kampioenschappen over de hele wereld. Atleten die geen deel uitmaken van de nationale (elite-)selectie vertegenwoordigen Nederland in de zogenaamde agegroupcategorieën.

Sione Jongstra is al ruim 20 jaren actief in de triathlonscene, zowel als pro-atleet en nu agegrouper. Jongstra heeft in het verleden verschillende vrouwentriathlons en zwemlopen georganiseerd. Als agegroupcoördinator en als triathloncoach vertelt ze tijdens de lunch onder meer over agegroup EK en WK’s, de bijbehorende kwalificaties en de gestelde eisen vanuit World Triathlon.

Programma trainingsdag

9:30-10:00 Aankomst met koffie/thee en Limburgse vlaai
10:15-11:15 Workshopronde 1
11:15-12:15 Workshopronde 2
12:15-13:00 Lunch + informatie over deelname aan agegroupkampioenschappen
13:00-16:00 Mooie fietstocht door Zuid-Limburg/België (in 2 groepen)
16:00-16:30 Douchen en afronden

Workshop ‘De balans vinden in je krachttraining’ – Erik Wintjens
Blessurepreventie en prestatieverbetering zijn vaak de belangrijkste doelstellingen van krachttraining. Naarmate de leeftijd toeneemt neemt blessurepreventie een steeds belangrijkere rol in. Hardlopen is het onderdeel waar het grootste blessurerisico aanwezig is. Hoe kun je efficiënt je krachttraining combineren met de andere triathlontrainingen? De workshop zit vol tips en tricks vanuit blessurepreventief oogpunt.

Erik Wintjens vertelt over zijn achtergrond als sportfysiotherapeut.

‘’In 2005 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Zuyd Hogeschool. In 2012 ben ik afgestudeerd als master sportfysiotherapeut. Als sportfysiotherapeut ben ik van 2005 tot 2022 aan MVV Maastricht verbonden geweest. In 2022 heb ik mijn eigen praktijk Move2perform opgericht voor sportfysiotherapie. Veel sporters heb ik mogen begeleiden in hun herstel. Door een bovengemiddelde interesse in het hardlopen heb ik me als sportfysiotherapeut ontwikkeld op gebieden van hardloopblessures en revalidatie. Om zelf fit te blijven, ren ik regelmatig mijn rondjes, met een voorkeur voor trailrunning.’’

Workshop Sportvoeding – Bart Harmsen
Bart Harmsen gaat tijdens de workshop in op de basis van (sport)voeding en hoe sportvoeding je kan helpen bij jouw prestaties. Harmsen vertelt over de totstandkoming van de workshop sportvoeding.

‘’Ik ben zelf wielrenner geweest, waarbij ik zeven jaar voor de Nederlandse selectie heb gereden, zowel op de wielerbaan als op de weg. Tijdens het wielrennen hadden mijn ploegmaten en ik vaak maagklachten, waardoor ik dacht, dit kan niet gezond zijn of goed voor de prestatie zijn.  Ik ging daarom op onderzoek uit en ontdekte dat veel sportvoeding chemisch bewerkt is en vol zit met chemische kleur- en smaakstoffen. Dit kan beter, dacht ik en daarmee begon ik met de ontwikkeling van mijn eigen sportvoedingslijn.’’

Praktische informatie
De inschrijving is verlengd tot 12 juli en de kosten zijn €25. Als je geen atletenlicentie hebt of geen lid bent, dan betaal je €9,50 extra (daglicentie).

Inschrijving gaat via deze link in mijntriathlonNL.

Vragen over de trainingsdag mogen gemaild worden naar agegroupcoördinator Sione Jongstra via agegroups@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer