Top-tien voor De Groot en Driever op WK Powerman

Verschuure naar zilver in agegroup 40-44 jaar

Daan de Groot en Wout Driever zijn in het Zwitserse Zofingen zesde en tiende geworden tijdens het Wereldkampioenschap Powerman over de lange afstand (10km lopen, 150km fietsen, 30km lopen). Beide atleten moesten in het eerste looponderdeel tijd toegeven op de koplopers, maar kwamen tijdens het fiets- en tweede looponderdeel terug. In de agegroup 40-44 jaar wist Monique Verschuure het zilver te winnen. 

Nederlandse Triathlon Bond

De Groot en Driever komen terug tijdens 150km fietsen

Daan de Groot was de eerste van het Nederlandse duo die op de fiets sprong. Na de tiende looptijd had hij een achterstand van een halve minuut op de koplopers. Wout Driever volgde op anderhalve minuut van De Groot als zeventiende. Op de fiets schoven beide atleten op en na 95 kilometer lag De Groot op plek vijf. Driever fietste zichzelf met nog 55 kilometer te gaan naar de zesde positie.

Tijdens het afsluitende looponderdeel van 30 kilometer kon De Groot – ondanks maagproblemen – naar de zesde plek lopen. Driever moest tijd toegeven maar finishte uiteindelijk nog als tiende. De Deen Simon Jørn Hansen won de wedstrijd bij de mannen.

Verschuure naar huis met zilver

In de agegroup wist Monique Verschuure het zilver mee naar huis te nemen. Met een tiende tijd overall bij de vrouwen was haar prestatie goed voor een tweede plek in de agegroup 40-44 jaar.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer