Thorwald Veneberg te gast bij Langs de Lijn - NOS

''Ik kijk er naar uit om te bouwen aan een nieuwe toekomst''

In een uitzending bij Langs de Lijn van de NOS, is Thorwald uitgebreid in gesprek gegaan over zijn aanstelling als algemeen directeur van de NTB.

In het gesprek, waar voormalig Nederlandse schaatster Marianne Timmer ook bij aanwezig was, gaat hij tevens in op het Onderzoeksrapport van Unravelling, de impact van topsport en hij benadrukt dat de focus niet alleen op het behalen van resultaat moet liggen.

”Naast dat we ervoor moeten zorgen dat er gepresteerd wordt, moeten we er ook voor zorgen dat atleten zich prettig voelen bij wat er gaande is.”

Volgens Thorwald moet het welzijn van atleten centraal staan en ligt daar een grote taak van de bond door te zorgen voor goede begeleiding. In het uitgebreide gesprek vertelt hij ook over de kansen en mogelijkheden die in de sport liggen en gaat hij in op de gewenste cultuurverandering.

”Er wordt inmiddels gewerkt aan een cultuurverandering maar dat gaat niet van vandaag op morgen. Daar heb je tijd voor nodig en het gaat in kleine stapjes. Ik kijk er in ieder geval naar uit om te bouwen aan een nieuwe toekomst.”

De uitzending is via deze link te beluisteren.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer