Themabijeenkomst voor agegroupers

23 mei Nieuwegein - blessurepreventie + doping

Ook in 2018 themabijeenkomsten voor agegroupers

Na het succes van de agegroupdag voorafgaand aan het WK triathlon in Rotterdam is besloten ook in 2018 een aantal (thema-)bijeenkomsten voor agegroupatleten te organiseren. Samen trainen, informatievoorziening en het uitwisselen van kennis en ervaring staan daarbij centraal. De bijeenkomsten zijn met name bedoeld voor NTB-leden die van plan zijn om deel te nemen aan agegroupkampioenschappen in 2018 en de eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 mei in Nieuwegein. De organisatie is in handen van agegroupcoördinator Jason van der Burgt, die in die rol sinds dit jaar ondersteund wordt door AG-wereldkampioene Sione Jongstra.

Het programma van de eerste bijeenkomst ziet er als volgt uit:
18:30 – 18:45     Ontvangst
18:45 – 19.00    Welkom en omkleden
19:00 – 19:15     Introductie door Kees van Geel
19.15 – 20.15     Training o.l.v. Kees van Geel
20.15 – 20.30     Omkleden / korte pauze
20.30 – 21.30     Presentatie Laila Spruit – Doping & Agegroupers
21.30 – 22.00     Afsluiting
Over de experts:

Kees van Geel is bewegingswetenschapper, manueel en sportfysiotherapeut. Al jarenlang begeleidt en traint hij sporters van breedtesporters tot olympische atleten.

De training van Kees van Geel staat in het teken van blessurepreventie, kracht en flexibiliteit. Als atleet is het belangrijk je lichaam goed te verzorgen. 100% blessurevrij sporten is wellicht een utopie, maar je kunt zelf veel doen om de kans op blessures klein te houden. Kees laat zien hoe je spieren en gewrichten zelf kunt beoordelen op lengte en beweeglijkheid. En hoe dit te optimaliseren. Naast een goede beweeglijkheid is het belangrijk om kracht op orde te hebben d.m.v. functionele rompstabiliteitstraining. De krachtsoverdracht tussen de benen en de armen vindt hier plaats. Om zo min mogelijk verlies van effectiviteit van bewegen te hebben, zo min mogelijk compensatiepatronen te gebruiken is het goed om bijvoorbeeld door middel van ‘TRX Suspension Training’ aan je rompstabiliteit te werken. Ook hier gaat Kees praktisch mee aan de slag.

De tweede expert deze avond is Laila Spruijt van de Nederlandse Doping Autoriteit. Het tegengaan van dopinggebruik (bewust en onbewust) door agegroupers staat hoog op de prioriteitenlijst van de ETU/ITU. De agegroupers worden steeds serieuzer genomen. Bij het komend EK in Tartu en Glasgow zal dan ook streng gecontroleerd worden en daarom is voorlichting ook aan deze doelgroep van groot belang.

Locatie:
Fysiotherapie Thim van der Laan, Archimedesbaan 2 – Nieuwegein
Kosten voor deelname:
Deelname aan deze dag is gratis voor alle NTB-leden die van plan zijn in 2018 of 2019 deel te nemen aan een agegroup EK en/of WK. Aan wie echter zonder afmelden niet komt opdagen zal 10 euro in rekening worden gebracht.Aanmelden:
Tot uiterlijk 21 mei m.b.v. dit formulier.
Afmelden:

Tot uiterlijk 22 mei 16.00 uur via info@triathlonbond.nl.

In de week van 15 mei ontvangen alle inschreven deelnemers een reminder. Het maximale aantal deelnemers is ca. 40 en vol = vol. Schrijf dus snel in!

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer