TeamNL op jacht naar resterende tickets Parijs

Team bestaat uit Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer.

TeamNL Triathlon gaat vandaag in het Mexicaanse Huatulco strijden voor een van de twee resterende startbewijzen voor de Mixed Team Relay in Parijs. Het Nederlandse team bestaat uit Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer. Nederland greep op de Olympische Spelen in Tokio met een vierde plaats net naast de medailles.

Hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid, negen deelnemende landen en de druk van olympische kwalificatie vormen vandaag de ingrediënten voor een spannende en misschien ook wel onvoorspelbare race in Huatulco.

De deelnemers krijgen daarnaast te maken met een extra uitdaging rondom de transitie van het zwemmen naar het fietsen. “De sterke onderstroom maakt de zwemexit lastig”, laat hoofdcoach Marcel Wouda vanuit Mexico weten. “Bij een foute timing worden atleten letterlijk terug de zee in getrokken.”

Volgens Wouda staan alle Nederlandse atleten fit aan de start. “Voorafgaande aan dit evenement hebben we onder meer gekeken hoe om te gaan met jetlag en het presteren in de hitte. Daarnaast zijn we iets eerder dan normaal richting de wedstrijdlocatie afgereisd om te wennen aan de klimatologische omstandigheden.”

Op zaterdag en zondag staan er ook nog World Cup-wedstrijden op het programma in Mexico. Daar staan, naast de bovengenoemde atleten ook nog Donald Hillebregt, Gjalt Panjer en Robin Dreijling op de startlijst. Rachel Klamer vertrekt in de vrouwenwedstrijd op zaterdag met startnummer 1.

De mixed team relay begint vandaag (vrijdag 16 mei) om 7.15 uur lokale tijd (15.15 uur Nederlandse tijd). De race is live te volgen via www.triathlonlive.tv

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJST MIXED TEAM RELAY
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer