Teamcompetities Triathlon nieuws

Competitie-indeling bekend - 236 deelnemende teams

We gaan dit jaar het elfde seizoen in van de Teamcompetities Triathlon. Zoals eerder bekend gemaakt zijn de regels versoepeld en mogen eerste- en tweedejaars junioren onder bepaalde voorwaarden ook starten in de 2eDivisie, 3eDivisie en 4eDivisie. De aanmelding voor het seizoen 2023 is inmiddels gesloten en het is duidelijk dat er komend seizoen 236 teams starten. In vergelijking met vorig jaar starten een aantal teams niet meer en verwelkomen we 30 nieuwe teams.

Dit zijn deels extra teams van verenigingen die al actief waren en deels een aantal nieuwe verenigingen zoals onderstaande:

– AV `23 – Amsterdam
– Kras Sport – Haarlem
– TriTeam Tripel Hop – Weert
– Triathlonwinkel / Triatlon Training Academy – Sint-Oedenrode

De complete team overzichten per divisie vind je hier.

Naast nieuwe teams in de 4eDivisie (mannen) en 3eDivisie (vrouwen) zijn er ook in de hogere divisies enkele nieuwe namen. In navolging van Triteam Groningen zijn ook in Enschede en Eindhoven de burgervereniging en de studentenvereniging een samenwerking aangegaan;

– Triathlon Team Twente – Enschede
– Team Triotters – Squadra Veloce – Eindhoven

In Enschede bestond de samenwerking tussen TC Twente en DSTV Aloha er al voor de vrouwenteams en deze wordt nu uitgebreid naar ook de mannenteams. In Eindhoven gaan Triotters en ESWV Squadra Veloce, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, dit jaar voor het eerst een startgemeenschap aan.

Aanvragen teamcaptain-licentie
Om – later dit jaar – als teamcaptain de opstellingen van je team in orde te maken via mijn.triathlonbond.nl heb je een zogenaamde ‘teamcaptains-licentie’ nodig. Dat kan eenvoudig en gratis via deze instructie.

Badmutsen
Zoals vorig jaar aangekondigd ontvangen teams dit jaar geen nieuwe set met badmutsen, de badmutsen die eerder gebruikt zijn mogen gebruikt worden. Het is dit jaar tot uiterlijk 28 februari mogelijk om aan te geven als je nieuwe badmutsen wilt ontvangen, dit zal tegen een kostprijs van €6,50 (is de verwachting) zijn. Stuur hiervoor een mail naar teamcompetities@triathlonbond.nl met het gewenste aantal.

Teams die gepromoveerd of gedegradeerd zijn ontvangen, zonder kosten, wel een set van zes nieuwe badmutsen. Deze worden bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uitgereikt. Ook alle teams in de Eredivisie ontvangen bij de eerste competitiewedstrijd een set van vijf (mannen) of vier (vrouwen) nieuwe genummerde badmutsen.

Voor vragen over Teamcompetities Triathlon kan er gemaild worden naar teamcompetities@triathlonbond.nl,

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer