Teamcompetities Triathlon nieuws

Kick-off voor teams

Het Teamcompetities Triathlon seizoen begint bijna. Op 14 mei is de aftrap in Enschede voor de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie en 3eDivisie Noord. De 2eDivisie Zuid, 3eDivisie Zuid en de 4eDivisie Noord starten op 27 mei in Almere. De 4eDivisie Zuid begint op 4 juni in Waalwijk.

Kick-off teams
We kijken er enorm naar uit om met iedereen een nieuw seizoen in te gaan en we beginnen met een ‘Kick-off voor teams’. Vrijdag 31 maart om 20.00 uur kijken we in een online meeting met de captains vooruit naar het nieuwe seizoen. Tijdens deze meeting delen we de nieuwe ontwikkelingen over bijvoorbeeld het competitiereglement en het wedstrijdreglement. Daarnaast worden de teamcaptains geïnformeerd over praktische zaken voor het komende seizoen.

Doorgeven teamopstellingen
Voor alle divisies is het vanaf nu mogelijk om voor de eerste competitiewedstrijden de teamopstelling door te geven voor de competitiewedstrijden in de periode mei t/m juli. Voor de overige competitiewedstrijden is het doorgeven van de teamopstelling nog niet mogelijk.

Doorgeven van de teamopstelling gaat via mijn.triathlonbond.nl en is mogelijk tot 23.59 uur op de zaterdag in het weekend voorafgaand aan de wedstrijd.

Alleen met een teamcaptain-licentie kan je de opstelling van je team doorgeven
Alleen personen in bezit van een teamcaptain-licentie kunnen namens hun vereniging de opstelling voor competitiewedstrijden doorgeven. Het aanvragen kan in mijn.triathlonbond.nl onder ‘MIJN ACCOUNT’ -> ‘LICENTIES’. Een volledige instructie is hier te vinden.

Je hebt een Atletenlicentie nodig om mee te doen
Alleen atleten in het bezit van een Atletenlicentie (voor atleten t/m de categorie 18+ volstaat een jeugdlicentie) kunnen opgesteld worden in een team. Een atleet moet zelf zijn licentie aanvragen. De instructie hoe dat te doen is hier vinden.

Let op: een atleet die opgesteld wordt in een team moet al op het moment van inschrijven in het bezit zijn van deze licentie. Het is dus niet mogelijk die achteraf na de inschrijving nog te regelen.

Voor atleten die in de Eredivisie & 1eDivisie starten geldt daarnaast dat er per 14 mei, de datum van de eerste competitiewedstrijd, minimaal een basislidmaatschap moet zijn bij de vereniging waarvoor de atleet uitkomt. Nieuwe leden die pas tijdens het seizoen lid worden / aangetrokken worden en een basislidmaatschap via de vereniging regelen, zijn dus alleen startgerechtigd in de 2eDivisie en lager.

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer