Inschrijving Teamcompetities seizoen is geopend

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 januari

Het is zover: de inschrijving voor een nieuw seizoen Teamcompetities Triathlon is geopend! We kijken er enorm naar uit om met iedereen een nieuw seizoen in te gaan! Achter de schermen zijn we hard bezig om ook een aantal leuke extraatjes vorm te geven voor het komende seizoen. We vertellen hier snel meer over.

Tussen april en september zijn er vijf competitiewedstrijden, verspreid over heel Nederland. Komend seizoen wordt er namelijk in 20 steden en dorpen op vijf verschillende niveau’s gestreden voor promotie en degradatie.

Afgelopen seizoen
Het afgelopen seizoen ging op zaterdag 28 mei van start in Almere. De Eredivisie mannen werd gewonnen door VZC uit Veenendaal, bij de vrouwen won TV Almere. De VZC vrouwen promoveerden vanuit hun divisie naar de Eredivisie, evenals de mannen van ASU ’11 uit Amsterdam die met de eerste plek in de 1eDivisie mannen zijn gepromoveerd.

Ook het tweede mannenteam van VZC zegevierde, zij wonnen in de 2eDivisie Noord, tevens promoveren de mannen van RZC uit Renkum. De vrouwen van Hellas 3 uit Utrecht werden eerste in de 2eDivisie Noord waar AV Triathlon (Amersfoort) en Triade (Zwolle) promoveren. In de 2eDivisie Zuid mannen ging de winst naar ZVL-1886 uit Leiden en promoveren samen met TV Dordrecht 2. Het tweede team van TC Maastricht eindigde als eerste bij de vrouwen en promoveren samen met ZVL-1886 uit Leiden.

VZC had ook succes in de 3eDivisie Noord waar het derde mannenteam voor de eindzege zorgde en samen met drie andere teams promoveren. In de 3eDivisie Zuid ging de winst naar de mannen van AAB NL / Westland uit Naaldwijk.

Bij de vrouwen in de 3eDivisie Noord was er wederom succes voor Hellas waar het vierde damesteam als eerste in het klassement eindigde. TV Arnhem 2 behaalde de winst in de 3eDivisie Zuid. Ook in de 4eDivisie Noord was er succes voor Hellas voor het vijfde mannen team. De mannen van CycleTrend uit Nuenen wonnen de 4eDivisie Zuid.

Wedstrijden komend seizoen
Het seizoen begint op 14 mei in Enschede voor de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie en 3eDivisie Noord. De 2eDivisie Zuid, 3eDivisie Zuid en de 4eDivisie Noord starten op 27 mei in Almere. De 4eDivisie Zuid begint op 4 juni in Waalwijk.

De tweede wedstrijd van de 2eDivisie Zuid en de 3eDivisie Zuid is op 17 juni in Oss. De derde wedstrijd van de Eredivisie en van de tweede en 3eDivisie Zuid vindt plaats in Rotterdam op 24 juni. Op 9 juli vindt in Klazienaveen de vierde wedstrijd plaats voor de 2e, 3e en 4eDivisie Noord.

Het seizoen wordt door de derde en de 4eDivisie Noord afgesloten op 2 september in Apeldoorn. De 2eDivisie Noord sluit af op 17 september in Enschede en alle andere divisies sluiten af tijdens het weekend van 16 september in Roermond.

Het volledige wedstrijdoverzicht en meer informatie over Teamcompetities is terug te vinden in het schema op de foto en op de website van Teamcompetities.

Teamcaptains en 2022 teams
Alle teamcaptains van de deelnemende teams uit 2022 zijn per mail geïnformeerd over de inschrijvingen, annuleringsvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Mochten er nog vragen zijn over het komende seizoen, dan kan er gemaild worden naar teamcompetities@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer