Succesvolle interactieve AG trainingsdag

‘’De workshopleiders en Sione verdienen een compliment’’

Afgelopen weekend werd de trainingsdag voor agegroupers georganiseerd door agegroupcoördinator Sione Jongstra. In het Zuid-Limburgse Gronsveld stond het samenzijn met andere agegroupatleten centraal. Na de aankomst met Limburgse vlaai vonden er twee workshoprondes plaats. De dag werd afgesloten met een fietstocht door Limburg en België.

AG-atleten
Jaarlijks doet er een grote groep atleten mee aan kampioenschappen over de hele wereld. Atleten die geen deel uitmaken van de nationale (elite-)selectie vertegenwoordigen Nederland in de zogenaamde agegroupcategorieën.

Sione Jongstra is al ruim 20 jaren actief in de triathlonwereld, zowel als pro-atleet en nu als agegrouper. Sione heeft als agegroupcoördinator en als triathloncoach tijdens de lunch onder meer verteld over deelname aan agegroup EK en WK’s, de bijbehorende kwalificaties en de gestelde eisen vanuit World Triathlon.

Elise Kool en Jan Ettema waren aanwezig bij de trainingsdag. Beiden hebben het als een interessante en leuke dag ervaren. Elise, die zeven jaar geleden met triathlon begon, legt uit waarom ze zich had aangemeld.

”Toen ik het bericht zag merkte ik op dat het in het eerste weekend van mijn vakantie viel. Het leek me leuk om mijn vakantie op deze manier te openen en ik ben blij dat ik erbij aanwezig was. De workshops waren informatief en nuttig waardoor ik weer nieuwe dingen heb geleerd. Ik neem altijd kwark dat langzame eiwitten bevat, ik weet nu dat het beter is om snelle eiwitten te nemen tijdens trainingen en wedstrijden. De aanvullende fietsrit was ook erg leuk al ben ik in Groningen geen heuvels gewend, haha’’, aldus Elise die in september uitkomt tijdens de hele in Almere.

Jan komt uit Apeldoorn en was een week kamperen in Limburg. Hij deed in 2009 samen met zijn dochter voor het eerst een triathlon. Afgelopen weekend was zijn tweede keer in de provincie Limburg nadat hij enkele jaren geleden aanwezig was op het EK in Weert. Ook Jan heeft de voeding workshop als leerzaam ervaren, net zoals de workshop over krachttraining.

”De workshop ‘De balans vinden in je krachttraining’ van Erik Wintjens sprak me aan omdat de theorie gecombineerd werd met de praktijk. Het ging onder andere over krachttraining voor thuis, zonder hulpmiddelen te gebruiken. Krachttraining is vaak een ondergeschoven kindje maar je core is erg belangrijk waardoor ik blij ben dat ik deze workshop heb mogen volgen. De fietstocht was ook geslaagd. Ik had geen fietservaring in het heuvelachtige Limburg, maar Sione had een erg leuk, maar ook een pittig fietstochtje uitgezet. Het was even schakelen maar het was een erg leuke ervaring. De workshopleiders en Sione verdienen een compliment’’, aldus Jan.

Vragen over agegroupactiviteiten mogen gemaild worden naar agegroupcoördinator Sione Jongstra via agegroups@triathlonbond.nl.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer