SportZone Limburg Driekamp alternatief NK paratriathlon

Titelstrijd open voor alle parasporters

Nu de triathlon van Alphen aan de Rijn, en daardoor ook het NK paratriathlon, niet doorgaat, wordt er in Sittard een alternatief NK georganiseerd.

Op 20 september zal in de SportZone Limburg het NK paratriathlon in de vorm van een driekamp worden gehouden. Het 750 meter lange zwemonderdeel vindt plaats in zwembad de Nieuwe Hateboer in Sittard. Daarna verplaatsen de atleten zich naar het Tom Dumoulin BikePark in Sittard voor 20km fietsen/handbiken en 5km lopen/wheelen. Het TDM Bikepark staat garant voor een verkeersvrij, veilig en snel parcours voor alle atleten.

Nederlandse deelnemers die aan alle drie de onderdelen meedoen met in de paratriathlon toegestane materialen én in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de NTB, KNWU, KNAU of KNZB, dingen mee naar de Nederlandse titel. Ook kan er gekozen worden om aan één of twee onderdelen mee te doen. Op deze manier hebben zwemmers, handbikers, hardlopers, rolstoelracers, tandemrijders en triatleten de kans om deel te nemen en eindelijk weer te racen in een nagenoeg wedstrijdloos sportjaar. Sporters met een fysieke of visuele beperking kunnen zich op deze manier met elkaar meten in hun favoriete sport(en) en kennismaken met de triathlonsport.

Het ITU (para)triathlonreglement dient tijdens dit NK als basis. Er zullen echter een aantal aanpassingen op dit reglement gelden die het evenement eenvoudiger en toegankelijker maken. Mocht er geen officiële classificatie bekend zijn, in welke parasport dan ook, dan zal de organisatie contact opnemen om via een quick scan te beoordelen of deelname mogelijk is en in welke klasse de sporter deel kan nemen.

Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden

Na de aanmelding volgt aanvullende informatie.

Drievoudig Nederlands kampioene Margret IJdema.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer