Spijkenisse gastheer finale Jeugd- en juniorencircuit 2021

Openingswedstrijd in Amersfoort afgelast

Spijkenisse is op zondag 26 september gastheer van de finale van het landelijke Jeugd- en juniorencircuit. Minder leuk nieuws komt er uit Amersfoort waar besloten is om de Keistad Zwemloop, de openingswedstrijd van het J&J Circuit die gepland stond op 28 maart, af te gelasten.

De wedstrijd in Spijkenisse wordt door Triathlon Vereniging Spijkenisse (TVS’90) speciaal voor het Jeugd- en juniorencircuit georganiseerd en kent geen andere startseries. Op en rond de wielerbaan in Spijkenisse staat er voor de jeugdatleten een spectaculair format op het programma.

De jeugd en de junioren doen een ‘triple mini-triathlon’. Dat betekent dat alle deelnemers drie korte triathlons achter elkaar, en zonder rust,  afwerken. Het wordt een compacte wedstrijd. Er is voor gekozen om de verschillende onderdelen dicht bij de wielerbaan te houden zodat ook de toeschouwers een goed beeld krijgen van de wedstrijd.

De afstand voor jeugd in Spijkenisse is drie keer 125 meter zwemmen, 3 km fietsen en 750 meter lopen. De junioren leggen drie keer de dubbele afstand af: 250 meter zwemmen, 6 km fietsen en 1,5 km lopen. Het zwemonderdeel vindt plaats in het kanaal naast het wedstrijdterrein. De inschrijving zal in de loop van februari worden geopend. Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Morsink Accountants en Adviseurs.

De organisatie van de Keistad Zwemloop in Amersfoort nam vorige week de moeilijke beslissing om de wedstrijd ook dit jaar niet te laten doorgaan. Na een gesprek met de gemeente was het twijfelachtig of het evenement een vergunning zou krijgen. “In het gunstige geval dat er wel een vergunning verleend wordt, zouden we vrijwel zeker geconfronteerd worden met te veel beperkingen. Onze grootste angst is dat we in dat geval geen open en eerlijke wedstrijd kunnen garanderen”, aldus Rom Mannien van AV Triathlon Amersfoort. “We gaan nu met goede moed werken aan een nieuwe editie in 2022.”

Over de consequenties van deze afgelasting voor het verdere circuit en de voorwaarden voor het klassement worden vooralsnog geen uitspraken gedaan. De ontwikkelingen rondom COVID-19 en de maatregelen zullen hiervoor de komende weken nauwlettend in de gaten worden gehouden. Vóór de start van de eerste wedstrijd zal dit uiteraard nader worden gecommuniceerd. De eerste circuitwedstrijd staat nu gepland voor 4 april in Arnhem.

Foto:

De locatie voor de finalewedstrijd is voor veel jeugd- en junioratleten geen onbekende. In 2019 vond hier voor de laatste keer het NK duathlon plaats.

Foto:
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer