Škrabanja enige Nederlandse in WTCS-race Montreal

Vierde race meetellend in strijd om wereldtitels

Rani Škrabanja houdt zaterdag voor TeamNL de eer hoog voor in de World Triathlon Championship-race in het Canadese Montreal. De wedstrijd in Montreal is alweer de vierde wedstrijd in de strijd om de wereldtitels.

De vrouwen bijten zaterdag het spits af met hun wedstrijd over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen (6 ronden) en 5 km lopen. De Amerikaanse Taylor Spivey gaat met startnummer 1 van start. Zij eindigde als derde in Abu Dhabi en Cagliari, werd vierde in Yokohama en is in Montreal gebrand op de overwinning.

Škrabanja kwam dit seizoen aan de start in Cagliari en Yokohama, waarbij haar beste resultaat een 41ste plaats in Yokohama was. De wedstrijd in Montreal is echter een sprinttriatlon, een afstand waarop Škrabanja – die in het voorjaar een vierde plaats behaalde op de korte afstanden van het WK e-sports – misschien kan verrassen.

De vrouwenwedstrijd in Montreal start zaterdag om 11.36 uur lokale tijd (17.36 uur Nederlandse tijd). De mannen gaan om 13.36 uur van start (19.35 uur in Nederland).

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer