Schipper voor het eerst wereldkampioen, Plat tweede na lekke band

Morsink en Koopman lopen naar het brons

Geert Schipper is in het Spaanse Pontevedra voor het eerst wereldkampioen over de sprintafstand geworden. Jetze Plat reed tijdens het wheelen lek en werd ingehaald door Schipper, die zo op vijf seconden voorsprong naar de winst kon snellen. Een een-tweetje voor TeamNL dus in de PTWC categorie. Brons was er voor Maurits Morsink (PTS2) en Sanne Koopman (PTS3). 

Geert Schipper en Jetze Plat zorgden voor een spectaculaire wedstrijd. Plat lag met de snelste zwem- en fietstijd aan kop, maar een lekke band gooide roet in het eten. “We zeiden van tevoren al dat vooral het wheelen een loterij zou worden vanwege mogelijke valpartijen en de kans op lekrijden”, reageert bondscoach Bas de Bruin.

Schipper wist met een snel slot naar de winst te wheelen, vlak voor Plat, die genoegen moest nemen met het zilver. Het was de eerste titel voor Schipper op een sprint WK.

Nederlandse Triathlon Bond

Brons voor Morsink en Koopman

Maurits Morsink en Sanne Koopman wisten allebei een bronzen plak binnen te slepen. Morsink moest na het zwemmen in de achtervolging, maar wist met de snelste fiets- en looptijd naar een knappe derde plek te lopen. Hij finishte uiteindelijk slechts 46 seconden van winnaar Jules Ribstein uit Frankrijk. Koopman kwam met zwemmen nog tekort, maar kon zich met de nummer twee meten tijdens het fiets- en looponderdeel. De Française Elise Marc won de wedstrijd.

Brons voor Morsink en Koopman

Van der Burgt mist podium door verloren schoen

De dag werd afgetrapt door Sander Koomen en guide Daaf Plomp. Het duo kwam pas vorige week op de startlijst en wist in het Spaanse Pontevedra een veertiende plek te behalen.

In de PTS3 klasse wist Nico van der Burgt dit keer niet mee te doen voor de winst. Na een goed zwemonderdeel en eerste wissel stapte hij samen met uiteindelijke winnaar Daniel Molina (ESP) de fiets op, maar daar verloor Van der Burgt zijn schoen. Hiermee gaf hij veel tijd toe op de concurrentie én kreeg nog een penalty, wat ervoor zorgde dat hij niet meer voor de podiumplekken meedeed. Uiteindelijk finishte hij als vierde.

Margret IJdema had meer moeite met het technische parcours en de vele hobbels en finishte op een negende plek. De Australische Lauren Parker was in deze categorie de snelste.

Van der Burgt mist podium door verloren schoen
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer