Samenwerking NTB en KNWU uitgebreid

Korting op gebruik wielrenapp Fondo

Steeds meer wielerliefhebbers weten Fondo te vinden voor tips over training, voeding, materiaal en kleding. De trainingsapp sluit aan bij de behoefte van fietsliefhebbers om met de kennis van de KNWU ook als (ongebonden) fietser te profiteren van het platform. Fondo staat bekend als hét kennisplatform voor alle fietsers en de NTB gelooft dat triatleten baat hebben bij het gebruik van de app.

Wat doet Fondo?

Fondo werd in 2019 door de KNWU gestart als trainingsapp, de applicatie biedt houvast aan iedereen die gestructureerd wil fietsen en doelen wil bereiken door middel van trainingsprogramma’s. Die worden geschreven door talentencoach Stefan van Klink die ook topsporters begeleidt. Ongeveer 86.000 mensen hebben Fondo inmiddels gedownload en maken regelmatig gebruik van alle mogelijkheden. Mede dankzij de app stonden er 15.000 Amstel Gold Race deelnemers goed voorbereid aan de start.

In de app helpt Shimano met het delen van tips op materiaal- en onderhoudsvlak, AGU heeft alle benodigde kennis in huis over kleding en BORN deelt haar kennis op sportvoedingsgebied via een adviestool. Daarnaast biedt Sport Medisch Centrum Papendal haar expertise aan als het op blessures en preventie aankomt. Het is een gegeven dat veel triatleten trainen met eigen trainers. De app is geen vervanging, maar kan gezien worden als toevoeging aan je bestaande trainingsmiddelen.

Fondo voor triatleten

Productowner van Fondo, Martin Faes, is blij met de ontwikkelingen rondom de app. Om nog meer fietsers van de voordelen van Fondo te laten profiteren ziet hij meerdere mogelijkheden voor triatleten.

“Het lijntje tussen de KNWU en de NTB is kort. Nadat we gezamenlijk naar de mogelijkheden keken waren we er al snel over uit dat het ook veel voordelen oplevert voor triatleten. Fietsen is een belangrijk onderdeel in triathlons en we willen iedere sportieve fietser ondersteunen waar nodig. Voor triatleten is de app interessant om meer vermogen te kunnen trappen maar ook om nog beter voorbereid te zijn voor een wedstrijd.’’

De afgelopen jaren is de behoefte tot het vergroten van (fiets)kennis toegenomen. Daarnaast hebben meerdere triatleten Fondo al geraadpleegd over materiaal, voeding, kleding en het omgaan met blessures.

“Het laat zien dat triatleten zich graag willen ontwikkelen en dat is positief. Het is voor de KNWU belangrijk om de aansluiting te vinden met sportieve fietsers en ze iets te kunnen bieden. Uiteindelijk streeft iedereen ernaar om progressie te maken en om je sport mooier te maken. Door de samenwerking met de NTB zetten we daarmee een goede stap in de juiste richting.’’

Laagdrempeligheid

Het succes van de app is tweeledig. Volgens Martin worden atleten zowel ondersteund in het gericht trainen naar een bepaald doel als in het helpen van atleten die vragen hebben of ‘gewoon’ willen fietsen op hun eigen niveau.

”Op het platform kan je ook terecht voor al je vragen over recreatief sportief fietsen. We beantwoorden ook vragen zoals ‘Hoe vervang je een band?’ ’Wanneer ben je aan een nieuwe ketting toe?’ en ‘Wat voor (sport)voeding moet ik eigenlijk meenemen onderweg?’. We willen antwoord geven op alle vragen die sportieve fietsers hebben. We maken daarbij gebruik van de kennis van onze partners die in artikelen en video’s uitleg geven op verschillende onderwerpen. We willen als inspiratiebron dienen. We hebben er veel zin in om triatleten kennis te laten maken met de applicatie’’, aldus Martin.

Haal alles uit jouw fietstraining met Fondo Pro

Inmiddels trainen ruim 6.000 sportieve fietsers en triatleten met Fondo Pro, de betaalde variant van de app. Zij hebben onbeperkt toegang tot alle features en halen daardoor alles uit hun trainingen. Met code FONDO-NTB claimen NTB-leden drie maanden* gratis Fondo Pro, t.w.v. € 15.99. Je kan jouw code hier t/m 31 december verzilveren.

De voordelen van Fondo Pro:
– Onbeperkt toegang tot alle trainingen en features
– Exporteer jouw training eenvoudig naar o.a. Garmin, Wahoo & Hammerhead
– Integratie met Zwift en Wahoo RGT
– Meer flexibiliteit
– Trainen op vermogen
– Persoonlijk WhatsApp contact met een talentcoach

* Na drie maanden stopt de proefperiode. Deze wordt niet automatisch omgezet in een betaald abonnement.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer