Samenwerking NTB en KNWU gewijzigd

Voortaan gratis dag-startlicenties voor NTB-licentiehouders

Per 1 januari 2022 is de wijze waarop je als NTB wedstrijdlicentiehouder kunt meedoen aan KNWU wedstrijden gewijzigd. De reden hiervoor is dat de KNWU een duidelijk onderscheid maakt tussen lidmaatschappen en licenties waarbij alleen licentiehouders aan wedstrijden mee kunnen doen.  NTB wedstrijdlicentiehouders hebben daardoor meer profijt van een gratis licentie dan van een gratis lidmaatschap. Gekozen is daarom nu voor een eenvoudige oplossing waarbij geen jaarlicentie vereist is, maar op basis van (gratis) dag-startlicenties kan worden meegedaan aan wedstrijden.

Automatische beëindiging KNWU Direct lidmaatschap

Omdat in de nieuwe overeenkomst het KNWU Direct lidmaatschap niet meer gratis is, zijn de bestaande lidmaatschappen van NTB-leden bij de KNWU automatisch beëindigd. Dit is om te voorkomen dat NTB-leden een factuur krijgen.

Hoe kan je meedoen aan KNWU wedstrijden?

Stap 1.

Zorg dat je bij de NTB een actieve wedstrijdlicentie hebt (die kun je aanschaffen in je profiel op mijntriathlonNL).

Stap 2.

Log in op MijnKNWU (of maak eerst een profiel aan) en voeg de koppeling met je NTB-ID toe. Als deze geldig is verschijnen er 3 groene vinkjes achter de koppeling. Weet je niet hoe dit werkt? Klik hier voor meer uitleg.

Let op: om een geldige koppeling te maken gebruik je je NTB-ID nummer. Dit nummer is te vinden in jouw NTB-profiel.

Stap 3.

Navigeer naar de wedstrijdkalender (Tip: Filter op wedstrijden waar je met een startlicentie aan kunt meedoen).

Stap 4.

Schrijf je in voor een wedstrijd die openstaat voor startlicentiehouders. De kosten voor het dag-lidmaatschap en de dag-startlicentie worden wel in beeld gebracht maar tijdens de uiteindelijke afrekening niet mee genomen.

 

Wil je meer informatie over het inschrijven voor wedstrijden met een dag-startlicentie? Klik dan hier voor meer info


Toch een direct KNWU-lidmaatschap houden?

Wil je toch een direct lidmaatschap bij de KNWU behouden, dan kan de KNWU deze voor je heractiveren.  De kosten voor een direct lidmaatschap bedragen € 34,25 per jaar. Je kunt hier laten weten als je jouw directe lidmaatschap bij de KNWU toch wilt behouden.

Heb je nog vragen over de wijzigingen, stuur dan een mail naar service@knwu.nl, daar helpen ze je graag verder.

Hoe kan je meedoen aan KNWU wedstrijden?
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer