Relayploegen kunnen niet voor verrassing zorgen op laatste EK-dag

Winst voor Sarissa de Vries in Challenge Gdansk

De Nederlandse  junioren werden zevende op het EK mixed teamrelay
De Nederlandse junioren werden zevende op het EK mixed teamrelay

TeamNL Triathlon kon op de slotdag van het EK sprint triathlon in Kitzbühel niet voor een verrassing zorgen tijdens de mixed relay competities. Meer dan een twaalfde plek zat er voor de elite atleten niet in en de junioren moesten zich na veel pech tevredenstellen met plek zeven.

In de opstelling Rani Škrabanja, Marco van der Stel, Silke de Wolde en Donald Hillebregt kwam Nederland in de elitewedstrijd aan de start. Škrabanja kwam als startende atleet terug op plek acht voor de wissel naar Marco van der Stel. Die kon enkele plekken winst boeken en gaf als zesde door aan Silke De Wolde, die op haar beurt als elfde wisselde met Donald Hillebregt. Hillebregt finishte uiteindelijk op plek twaalf, in de door Groot Brittannië gewonnen spannende tweestrijd met Duitsland, dat zilver kreeg toebedeeld. Rusland pakte het brons.

Nederlandse Triathlon Bond

In de juniorenwedstrijd zat veel potentie. Barbara de Koning zat als startende atleet in de kopgroep. Ze viel in de wissel en raakte flink gehavend aan haar voet, maar kon toch als zevende doorgeven aan Mitch Kolkman, die die plek vast wist te houden. Robin Dreyling was vervolgens weg in een groepje met de nummers vier tot en met zes in de wedstrijd en ook zij raakte betrokken bij een valpartij, waarna ze terugviel. Niels van Lanen kon met een ijzersterk fietsonderdeel nog oprukken, maar meer dan plek zeven zat er niet meer in voor de jonge Nederlandse equipe. Duitsland won bij de junioren het EK-goud, voor Frankrijk en Spanje.

De Vries wint in Gdansk

Sarissa de Vries won in Gdansk de Challenge race over de halve afstand, voor de Britse Lucy Hall. Leanne Fanoy, uitkomend voor Frankrijk, legde beslag op de derde plek op ruim negen minuten van de winnares. Evert Scheltinga werd bij de mannen tiende.

Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer