Rani Škrabanja wint brons op WK E-sports

Vierde plek in Arena Games-finale goed voor podiumplek in klassement

Rani Škrabanja is zaterdagavond derde geworden tijdens het WK E-sports onder de vlag van Superleague Triathlon en World Triathlon. Škrabanja wist zich na de heats op vrijdag niet rechtstreeks te plaatsen voor de finales, maar op zaterdagochtend stelde ze alsnog een plek veilig door eerste te worden in de ‘repechage’. In de finale wist ze naar de vierde plek te lopen waardoor ze derde werd in het klassement.

Heats op vrijdag, repechage en finale op zondag

Op vrijdag begonnen zes Nederlandse atleten in het Olympisch zwemstadion in Londen aan de laatste Arena Games-wedstrijd uit een serie van drie. Rani Škrabanja, Barbara de Koning, Kim van ’t Verlaat, Donald Hillebregt en Mitch Kolkman wisten zich niet rechtstreeks te plaatsen voor de finale, maar kregen een nieuwe kans op zaterdagochtend. Zowel de heats op vrijdag als de repechages (‘herkansing’) op zaterdag bestonden uit twee keer een korte triathlon van 200 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. Marit van den Berg wist zich niet te plaatsen voor de repechage en kwam dus niet meer in actie.

Škrabanja door naar de finale, Kolkman dichtbij

Škrabanja wist zich op zaterdagochtend met een eerste plek alsnog te kwalificeren voor de finale van zaterdagavond. Kolkman kende een moeizame dag tijdens de heats, maar kwam alsnog dichtbij een finaleplek in de repechage. Hij moest Gustav Iden, Wereldkampioen op de lange afstand, vlak voor de virtuele finish laten gaan maar werd hiermee 11e over het hele weekend.

De Koning en Van ’t Verlaat plaatsten zich niet voor de finales. Zij werden uiteindelijk 14e en 25e. Hillebregt kwam ook tekort en werd 20e.

Škrabanja stunt met vierde plek

De finale op zaterdagavond bestond uit drie keer een korte triathlon met dezelfde afstanden als de heats en repechage. Er werd begonnen met een triathlon in de normale volgorde, gevolgd door een triathlon in omgekeerde volgorde om vervolgens te eindigen met een normale triathlon.

Vanaf het begin wist Škrabanja zich te meten aan de Franse Beaugrand en de Engelse Potter. Uiteindelijk was Škrabanja goed voor een vierde plek in de daguitslag op achttien seconden van het podium. De wedstrijd werd gewonnen door thuisfavoriet Potter. Beaugrand werd tweede.

De derde plek van Škrabanja leverde haar samen met de vijfde plek in de Arena Games in Sursee (Zwitserland) een derde plek op in het klassement. De WK-titel in dit E-sports klassement ging naar de Australische Sophie Linn.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer