Rani Škrabanja vijfde in Arena Games Sursee

Youri Keulen zesde in Clash Miami

Rani Škrabanja is zondagavond als vijfde geëindigd in de Super League Arena Games in Sursee. De atlete plaatste zich in Zwitserland voor de finale door in de voorrondes haar startserie te winnen. De vijfde plek was een mooie opsteker voor Škrabanja die vanwege een voetblessure zeven maanden uit de roulatie was. De overige Nederlandse deelnemers, Kim van ’t Verlaat, Donald Hillebregt en Victor Goené wisten zich niet voor de finale te plaatsen.

In de finale eindigde Škrabanja in de eerste race (200 meter zwemmen, 4 km fietsen en 1 km lopen) als vijfde en als tweede in de tweede race (lopen, fietsen, zwemmen). Ze ging als vierde van start in de laatste heat (zwemmen, fietsen, lopen) maar zakte na het fietsen naar de vijfde plek, een plek die ze tijdens het lopen wist vast te houden.

De overwinning ging bij de vrouwen naar de Hongaarse Zsanett Bragmayer. Henri Schoeman (Zuid-Afrika) pakte de winst bij de mannen.

Youri Keulen liep een dag eerder in de Verenigde Staten naar de zesde plek in Clash Miami. De race werd gewonnen door Jason West.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer