Prestatiemedailles atleten met verstandelijke beperking WK Multisport

Special Olympic sporters aan de start in Deventer, Holten en Apeldoorn

World Triathlon zal tijdens de World Triathlon Multisport Championships in Townsville (Australië) voor de eerste keer in de geschiedenis medailles uitreiken aan atleten met een verstandelijke beperking. World Triathlon geeft hiermee erkenning aan atleten met een verstandelijke beperking die zich in de agegroups hebben geplaatst voor het WK Multisport.

De Intellectual Impairment Working Group binnen World Triathlon heeft zich hier, samen met onder meer Special Olympics (een internationale sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking), hard voor gemaakt en wil nu verder gaan kijken hoe meer mensen op internationaal niveau aan wedstrijden mee kunnen doen.

Een verstandelijke beperking valt momenteel niet onder het paratriathlonclassificatiesysteem, maar wordt wel door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) erkend. Triatleten met een verstandelijke beperking die mee willen doen aan het WK Multisport kunnen zich hiervoor kwalificeren in de agegroups. Lees hier hoe dat kan

Ook in Nederland komen steeds vaker sporters met een verstandelijke beperking aan de start van een triathlon. Afgelopen zondag deden bijvoorbeeld acht atleten mee aan de Super Sprint Triathlon in Deventer en in juni gaat een team van drie sporters als trio meedoen aan de Ironman 70.3 in Westfriesland.

Dit seizoen zullen er verder sporters van Special Olympics Nederland aan de start komen van Triathlon in Holten (29 juni) en Triathlon Apeldoorn (14 september).

Klik hier voor de kalender

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer