Podiumplekken Nederlanders in internationale races

Super League Arena Games succesvol concept

De eerste editie van de Super League Arena Games werd in Rotterdam verwelkomd als de opmaat naar -hopelijk- een kort en krachtig internationaal triathlonseizoen. Podiumplekken waren er voor Rachel Klamer bij de elite vrouwen, Silke de Wolde en Kim van ’t Verlaat bij de vrouwen junioren en Jesse Cuijpers, Niels van Lanen en Mitch Kolkman bij de junioren mannen. In het Poolse Olsztyn vervoverde Barbara de Koning zilver bij de ETU Junior Cup.

 

Foto's: Super League Triathlon
Foto's: Super League Triathlon

De SLT Arena Games, zoals het Super League-evenement genoemd werd, maakt deel uit van de Rotterdam Summer of Esports. De Arena Games vonden plaats in het Zwemcentrum Rotterdam, waar gezwommen werd in het bad van olympische afmetingen, gefietst en gelopen in de virtuele wereld van Zwift. NTB-partner Tacx verzorgde de fiets-infrastructuur.

Rachel Klamer stond aan de start van haar eerste race van het jaar en wist achter de ongenaakbare Jessica Learmonth het zilver te pakken. De Britse won alle drie de heats, waarin ultrakorte triathlons in telkens wisselende volgordes afgelegd werden. Maya Kingma eindigde als zesde en Quinty Schoens werd tiende in een veld waarin ook Ironman-wereldkampioene Anne Haug meestreed.

Bij de mannen stonden grootheden uit de sport zoals Javier Gomez, Jonathan Brownlee en Richard Murray aan de start. Het was uiteindelijk de Duitser Justus Nieschlag die er met de zege vandoor ging, door in de laatste heat voldoende punten te pakken om de concurrentie achter zich te houden. Donald Hillebregt werd negende, voor Marco van der Stel op plek tien.

Nederlandse Triathlon Bond

In de Poolse plaats Olsztyn veroverde Barbara de Koning zilver bij de eerste ETU Junior Cup van het seizoen.  Marit  van den Berg eindigde als zevende en Romy Spoelder finishte op plek 33. Dorian Horsten was bij de mannen junioren de snelste landgenoot op plek veertien. Olaf Jan Bosscher werd zeventiende en Simon den Braber eindigde op plek 42. Bij de ETU Sprint Eurpean Cup eindigde Victor Goené op plek 24, voor Hugo Jan Bosscher, die 44e werd. Er deden geen elite vrouwen uit Nederland mee in Olsztyn.

Jessica Learmonth produces dominating display to win SLT Arena Games
SLT Arena Games womens report

Jessica Learmonth produces dominating display to win SLT Arena Games

Against a stellar international field of 10 athletes – including the reigning Ironman World Champion Anne Haug of Germany the 2018 Commonwealth Games medallist led from the get-go in the unique Triple Mix format.

Lees meer
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer