Paratriatleten strijden om nationale titels in Roermond

Wereldtop aanwezig in Limburg voor Nederlands kampioenschap

De paratriatleten strijden zondag voor het derde achtereenvolgende jaar om de nationale titels tijdens de Roermond City Triathlon. Vrijwel alle Nederlandse toppers staan op de deelnemerslijst.

Dat Roermond de parasporters een warm hart toedraagt, blijkt niet alleen uit het feit dat het NK alweer voor het derde achtereenvolgende jaar in Limburg plaatsvindt, maar de organisatie nam ook nog eens het NK tijdrijden voor para-wielrenners over dat vorige week vanwege de hitte niet door kon gaan in Amersfoort.

Vrijwel de gehele selectie van bondscoach Bas de Bruin komt in actie in het Limburgse. Alleen Jetze Plat heeft andere verplichtingen en is niet aanwezig in Roermond. Geert Schipper, Maurits Morsink, Nico van der Burgt, Margret IJdema, Sanne Koopman en Sander Koomen (met guide Daaf Plomp) zijn de favorieten voor de titels in hun categorieën. Schipper en Kaj van Diemen doen in Roermond de dubbel: het NK tijdrijden op zaterdag en het NK triathlon op zondag.

Ook komt er weer een aantal nieuwkomers aan de start in Roermond. “Dat is het mooie van dit evenement. De wereldtop staat aan de start, maar ook absolute beginners”, vertelt Bas de Bruin. “Iedereen kan meedoen. Het is pure promotie van de sport en het is dan ook supermooi dat bijna alle boegbeelden hier weer zijn.”

Nederland is een van de toonaangevende landen in de paratriatlon, maar de sport kan hier in Nederland nog wel wat promotie gebruiken. “We winnen regelmatig medailles, maar achter onze toppers valt toch wel een groot gat. Het NK is een evenement waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de sport. Hopelijk levert dat wat nieuwe aanwas op, want onze toppers zijn ook niet meer de allerjongsten.”

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJST PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer