Organisaties gezocht voor kampioenschappen en competities 2024

1 oktober eerste deadline voor aanmelding

Het seizoen is nog in volle gang, maar we kijken al vooruit naar het komende jaar. Voor het seizoen 2024 zijn we op zoek naar organisaties die een kampioenschap of competitiewedstrijd willen hosten, zodat we op tijd de nieuwe kalender kunnen vullen.

De NTB komt graag in contact met organisaties die meerwaarde aan hun evenement willen geven door het mede organiseren van een Nederlands  (of agegroup) Kampioenschap (NK en AGK), een wedstrijd meetellend voor de Teamcompetities Triathlon (alle niveaus) en/of het Jeugd- en juniorencircuit. De Nederlandse kampioenschappen over de standaard- en sprintafstand vinden ieder jaar tegelijk plaats met een wedstrijd in de Eredivisie Triathlon.

Met ingang van dit seizoen kunnen er NK’s en AGK’s georganiseerd worden in alle disciplines waarin World Triathlon kampioenschappen organiseert, dus ook in alle multisportdisciplines. Dit resulteerde bijvoorbeeld dit voorjaar in het eerste NK Aquathlon (voor junioren en elite) in Heinkenszand. De toewijzing van deze NK’s gaat op basis van vraag en aanbod. Als er geen kandidaat-organisatie is, wordt er geen NK georganiseerd.

Nederlandse Triathlon Bond

Klik hier voor een overzicht van alle NK’s in 2023.

Organisaties die een NK/AGK en/of een wedstrijd deel uitmakend van de Teamcompetities– of Jeugd en juniorencircuit willen organiseren in 2024 kunnen zich, o.v.v. een motivatie, datum, parkoersen, website en andere relevante info, melden bij Coördinator Wedstrijdsport Christie Brouwer christie.brouwer@triathlonbond.nl. Ook kan er met Christie contact opgenomen worden voor meer informatie over bijvoorbeeld voorwaarden en kosten.

De eerste deadline voor het aanmelden van wedstrijden is 1 oktober. De eerste NK’s en AGK’s worden z.s.m. na die datum toegewezen, maar er kan nog tot 1 januari worden aangemeld voor NK’s/AGK’s die dan nog niet aan een organisatie zijn gekoppeld.

Klik hier voor het handboek voor de organisatie van een NK/AGK

 

Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer