Online congresweek rondom 35e verjaardag NTB

Voorzitter: wij zijn er nog en wij horen jullie

Na twee jaar met weinig evenementen, amper ontmoetingsmomenten en geen traditioneel congres op Papendal, trapte voorzitter Alexander Vandevelde maandagavond de digitale congresweek af met een boodschap voor de leden. Hij stelde daarin dat de NTB de afgelopen tijd minder zichtbaar is geweest voor de leden en dat hij ontzettend blij is dat wij nu weer met elkaar de samenleving aan het heropenen zijn.

De online congresweek startte maandag, op de dag dat de NTB haar 35-jarig bestaan vierde. Tijdens de opening nodigde Alexander Vandevelde de leden ook alvast uit voor het najaarscongres, dat dit jaar eindelijk weer plaats kan vinden op Papendal. Noteer alvast in de agenda: zaterdag 19 november.

In het openingswoord werd stilgestaan bij enkele nieuwe ontwikkelingen, zoals het Patriatriathloncircuit dat in 2022 voor het eerst gehouden wordt. Ook de ontwikkelingen op het gebied van jeugdtriathlon stemmen positief. Op steeds meer plekken kunnen kinderen zeggen ‘ik zit op triathlon’. Vandevelde was persoonlijk ook heel blij dat het triathlonseizoen weer begonnen is. Hij nam deel aan de seizoensopening tijdens Teamtriathlon Arnhem en kon daar met een goed gevoel op terugkijken.

Ook was er aandacht voor de groei die de sport en de bond de afgelopen jaren doorgemaakt hebben. Groei, die ook soms tot pijnpunten lijdt. Groei, die vraagt om dienstverlening aan te passen en om goed te luisteren naar wensen in het land. Wensen van wedstrijdorganisaties, van verenigingen en ook van atleten. “Wij horen jullie. Ook toen wij zelf niet zo zichtbaar waren, waren jullie niet uit beeld. Reken erop dat wij hier samen met jullie aan willen werken. Daar ligt een opdracht en die pakken wij graag op”, aldus de voorzitter.

De online congresweek beslaat in totaal drie avonden, met workshops voor wedstrijdorganisaties, verenigingen en atleten. Maandagavond was er ook een vergadering van de Triathlonraad. De ledenvertegenwoordiging kwam bijeen op de dag af 35 jaar nadat de oprichters van de bond bij elkaar zaten om met vertegenwoordigers van triathlonverenigingen en wedstrijdorganisaties de bond te stichten.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer