Weekcolumn Jelmer van Waveren - NTC hoogtestage Namibië

"De atleten zijn goed aangepast en de trainingen verlopen naar wens''

Van 6 februari tot 2 maart verblijven we met zes NTC-atleten en Marcel Wouda in Namibië voor een hoogtestage. We zijn in de hoofdstad Windhoek waar Nico van der Burgt, Geert Schipper, Rachel Klamer en Richard Murray ook een stage hebben belegd.

We zijn inmiddels een week met de groep op stap en hebben een goed eerste trainingsblok gedraaid. De dag van aankomst hebben we een korte looptraining gehad, maar vooral even gesetteld.

De meeste dagen starten we om 7.30 uur met lopen, waarna we om 11.00 uur zwemmen in het 25m buitenbad. Daarna hebben de atleten de tijd om te rusten en in de middag stappen we de fiets op. Afhankelijk van de lengte van de fietstraining is dat wat eerder of later op de middag. Het fietsen op de openbare weg is prima te doen! Hoe verder je buiten Windhoek komt, hoe rustiger het op de weg is. Hierin blijven we uiteraard de veiligheid in de gaten houden.

Nederlandse Triathlon Bond

Gisteren (zondag) was de eerste rustdag. De meeste atleten hebben dit gebruikt om wat te ontspannen en tijd te besteden aan hun studie. De atleten zijn goed aangepast en de trainingen verlopen naar wens! De onderlinge sfeer is goed en iedereen heeft zin om te trainen. Het is met zo’n 30 graden overdag ook goed toeven onder de Afrikaanse zon.

De wisselwerking met de para-atleten, Richard Murray en Rachel Klamer is hartstikke goed. Rachel en Richard trainen veel mee met de groep. Met de para-atleten zwemmen en eten we geregeld samen.

We zijn vandaag gestart met ons tweede trainingsblok. Deze week staan er ook specifiekere trainingen op het programma, waar we de eerste week vooral ook hebben gebruikt om goed te wennen aan de hoogte, maar zeker ook aan de warmte. De intensiteit gaat in de trainingen wat omhoog en de atleten krijgen individuele aandachtspunten.

We houden jullie op de hoogte!

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer