NK Standaard Afstand in Klazienaveen

Strijd om titel en eredivisiepunten

Klazienaveen is zaterdag het strijdtoneel voor het NK over de standaard afstand. Het kampioenschap in Drenthe is tevens de voorlaatste wedstrijd van de Eredivisie dit seizoen. Titelverdedigster Silke de Wolde zal aan de start staan, Youri Keulen heeft zich helaas moeten terugtrekken vanwege ziekte.

Thomas Cremers – vorig jaar goed voor het brons – is de enige podiumatleet van vorig jaar die aan de start verschijnt. Jorik van Egdom ontbrak een aantal weken terug in Rotterdam tijdens het NK Sprint maar zal dit weekend mee strijden voor de titel. De mannen kunnen onder andere tegenstand verwachten van de gebroeders Goené en Bosscher. Daarnaast zijn U23 atleten Valentin van Wersch en Simon den Braber ook kanshebbers voor het overall podium.

Bij de vrouwen is Silke de Wolde titelverdedigster en zij zal – ook in de U23 categorie – opnieuw willen gaan voor een topklassering. De nummers twee en drie van vorig jaar, Eva Cornelisse en Anna Witteveen, zullen ook aan de start staan. Verder ligt de strijd in de vrouwenwedstrijd open, met een aantal juniores en U23 atleten die hun debuut maken op de standaard afstand. Merel Veltman en Aniek Mars zouden hier wellicht kunnen zorgen voor verrassingen.

VZC nog onverslaanbaar, Hellas op jacht naar landstitel 

De wedstrijd in Klazienaveen is de voorlaatste uit de Eredivisie dit seizoen. Met drie eerste plaatsen gaat VZC Veenendaal vooralsnog onverstoord richting een tweede landstitel. Misschien dat de nummers twee en drie in het klassement, TV Dordrecht en Rogelli Trimates, nog verandering kunnen brengen in de “clean sweep” van VZC.

Bij de vrouwen is Hellas op weg naar een eerste plek in het eindklassement. Kijani stond dit seizoen ook al drie keer op het podium maar wist nog niet te winnen. TV Almere, de huidige nummer drie, wordt op de hielen gezeten door EDOsports en TVS’90. Het kan op het podium nog alle kanten op!

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer