NK paratriathlon terug in Roermond  

Stadstriathlon Roermond derde keer op rij gastheer titelstrijd voor paratriatleten

Het NK paratriathlon keert dit seizoen terug in Roermond. Roermond City Triathlon is op zondag 17 september host van het NK voor sporters met een lichamelijke beperking.

Roermond is alweer voor het derde jaar op rij het strijdtoneel voor het NK paratriathlon. “We zijn ontzettend blij dat Roermond en de Roermond City Triathlon de parasport een warm hart toe blijven dragen”, laat bondscoach Bas de Bruin vanuit Namibië, waar hij met de paratriatleten op hoogtestage is, weten.

“De Roermond City Triathlon heeft sporten voor minder valide sporters als speerpunt, dus het NK paratriathlon past goed in onze visie”, vult organisator Michiel van der Eerden aan. “Daarnaast is er speciaal voor parawielrenners ook nog een tijdrit op zaterdag.”

Het wordt een vol triathlonweekeinde in Roermond, want naast het NK paratriathlon (over de sprintafstand) op zondag, staan er op zaterdag ook nog de finales van de eredivisie tot en met de vierde divisie op het programma.

Het NK in Roermond is open voor sporters met een beperking. Alle deelnemers met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor de titels en ereprijzen.

De inschrijving opent binnenkort.

Roermond City Triathlon
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer