NK Jeugd & Junioren in Zaanstad afgelast

Consequenties voor JJC 2021 nog niet zeker

De Triathlon van Zaanstad en daarmee het Nederlands kampioenschap voor Jeugd & Junioren dat gepland stond voor 29 augustus, gaat niet door. De organisatie denkt dat er ook eind augustus nog te veel beperkende maatregelen van kracht zijn om een dergelijk groot evenement te organiseren. “Die onzekerheid, plus het feit dat we het niet zien zitten om een uitgekleed evenement te organiseren, heeft ons doen besluiten om het evenement naar volgend jaar door te schuiven”, laat organisator Dennis Looze weten.

Ook de jeugdwedstrijd in Utrecht, net als het NK meetellend voor het Jeugd- en junioren Circuit 2021 (JJC), kan geen doorgang vinden op de beoogde datum (27 juni), terwijl eerder al duidelijk werd dat de zwemloop in Amersfoort werd afgelast en de triathlon in Arnhem moest worden uitgesteld. Wat dit betekent voor het JJC is op dit moment nog niet zeker en mede afhankelijk van de maatregelen en mogelijkheden in de tweede helft van het jaar.  “We vinden het heel belangrijk dat we deze doelgroep startgelegenheid – ook in de vorm van kwalificatiewedstrijden voor het EK – kunnen bieden dit seizoen. We gaan ons daar zeker hard voor maken”, aldus bondsmedewerkster Christie Brouwer.

Lees volgend artikel

Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de ... Lees meer