NK crossduathlon weer in Oss

De Witte Ruijsheuvel op 20 oktober strijdtoneel voor kampioenschap

De NK-kalender voor 2024 begint zich langzaam maar zeker te vullen. Deze week werd bekend dat het NK crossduathlon komend jaar terugkeert op motorcircuit De Witte Ruijsheuvel in Oss. Het NK vindt plaats op zondag 20 oktober. De inschrijving opent in april. 

Het NK crossduathlon keerde in 2023, voor het eerst sinds 2019 weer terug op de kalender. De Maasdijk Crossduathlon, een nog jonge maar ambitieuze organisatie, pakte de handschoen op en zal ook in 2024 weer het kampioenschap organiseren.

De deelnemers wacht een uitdagend parkoers in Oss. Motorcircuit De Witte Ruijsheuvel, dat ook wordt gebruikt voor de internationale Grand Prix Motorcross, zorgt voor het nodige hoogteverschil. Naast het circuit ligt een bos waar op verschillende ondergronden wordt gefietst en gelopen.

De afstand voor senioren is 6 km lopen, 16 km mountainbiken en 4 km lopen. Voor junioren is dat 3,6 km. lopen, 10 km mountainbiken en 2,3 km lopen.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor meer informatie over deelname aan nationale kampioenschappen. De informatie op deze pagina wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Een groot aantal NK’s voor 2024 is hiermee nu ingevuld. Voor nog niet toegekende kampioenschappen kunnen organisaties nog tot uiterlijk 1 januari hun belangstelling kenbaar maken. Bekijk hier het handboek voor NK-organisaties.

 

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer