NK aquathlon in 2024 in Maarssen

Maarsseveense Plassen op 25 mei decor voor titelstrijd

Het NK aquathlon voor 2024 is toegewezen aan Stichting Triathlon Maarssen. Het NK in en langs de Maarsseveense Plassen vindt plaats op zaterdag 25 mei.

Maarssen is in 2024 voor de veertiende keer de locatie voor een triathlon en daar voegt de Stichting Triathlon Maarssen nu in het voorjaar ook een aquathlon aan toe. De locatie van het NK aquathlon voor elite, beloften en junioren, is dezelfde als van de triathlon in het najaar. Het zwemonderdeel (1000 meter) vindt plaats in de Maarsseveense Plassen en het looponderdeel (5km) voert de deelnemers ook grotendeels langs de recreatieplas.

“We organiseren natuurlijk al jaren een triathlon in de Maarsseveense Plassen en deze locatie leent zich bij uitstek voor een aquathlon”, vertelt Roy Danckaarts van Stichting Triathlon Maarssen. “Aquathlon is laagdrempelig voor de deelnemers en met alleen het zwem- en looponderdeel, maakt het dat je een meer compact wedstrijdterrein hebt. Dat maakt voor ons de stap naar een aquathlon redelijk eenvoudig.”

Nederlandse Triathlon Bond

De aquathlon in Maarssen maakt in 2024, met een aparte start voor jeugd (500 meter zwemmen en 2,5 km lopen), ook deel uit van het Jeugd- en juniorencircuit (JJC). De triathlon in Maarssen was vorig jaar onderdeel van het circuit, dus voor een deel van de jongere deelnemers zijn de Maarsseveense Plassen al bekend terrein. Met de aquathlon in Maarssen, het NK duathlon in Sittard-Geleen op 31 maart en het NK sprint triathlon in Rotterdam op 23 juni, zijn nu drie wedstrijden van het JJC bekend. Volgende week hopen we de rest van de plannen voor het circuit bekend te kunnen maken.

De inschrijving voor het NK aquathlon wordt binnenkort geopend. Iedereen kan meedoen en op basis van het aantal inschrijvingen wordt bepaald of er aparte AG-medailles verdeeld gaan worden.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer