Nieuw circuit voor paratriatleten

Bundeling van laagdrempelig wedstrijdaanbod

Nederland timmerde de afgelopen jaren internationaal al behoorlijk aan de weg in de paratriathlon, maar om deze sport nog beter op de kaart te zetten, organiseert de NTB in 2022 voor het eerst een paratriathloncircuit. De wedstrijdreeks, die bestaat uit zes triathlons over de sprintafstand, begint op 22 mei in Venray en eindigt op 17 september met het NK in Roermond.

Het paratriathloncircuit is een bundeling van evenementen met wedstrijdaanbod voor paratriatleten, waar (beginnende) sporters (hun eerste) wedstrijdervaring op kunnen doen. In samenwerking met de betrokken organisaties wordt met name ingezet op het werven van nieuwe deelnemers. Ook bieden de wedstrijden de mogelijkheid te scouten op de aanwezigheid van mogelijk (inter)nationaal talent. Om zoveel mogelijk atleten te inspireren is het NK paratriathlon onderdeel van dit circuit. De wedstrijden staan open voor deelnemers vanaf 15 jaar.

Om de drempel voor nieuwkomers zo laag mogelijk te maken, blijft de NTB naast het nieuwe circuit ook de bestaande ‘kennismakingsdagen paratriathlon’ organiseren.

De wedstrijden meetellend voor het circuit staan (of komen binnenkort) allemaal op de kalender. Inschrijven kan via mijntriathlonNL. Neiske Becks is namens de NTB contactpersoon voor het paratriathloncircuit: neiske.becks@triathlonbond.nl

Kalender 2022

·       22 mei X-triathlon Venray
·       1 juni Stad van de Zon Triathlon Heerhugowaard
·       18 juni Maasdijk Triathlon Oss
·       3 juli Triathlon Stein
·       10 juli Triathlon Klazienaveen
·       17 september NK Triathlon Roermond

Lees volgend artikel

Zwemloop Olympic Moves

Doet jouw school nog niet mee aan Olympic Moves en wil je graag starten? Of doen jullie wel mee, maar staat de zwemloop nog niet op de lijst van sporten waar jij uit kunt kiezen? ... Lees meer