Nico van der Burgt wint in Swansea

Nederlands succes in Ironman en Ironman 70.3 Maastricht

Na zijn diskwalificatie in Montreal was het zaterdag in de derde en laatste wedstrijd van de World Triathlon Series in Swansea wel raak voor Nico van der Burgt.

Hij had deze keer het geluk aan zijn zijde omdat zijn Spaanse tegenstander Daniel Molina in de PTS3 categorie een ronde te veel fietste.

Het was de enige gouden medaille voor TeamNL Triathlon in Swansea. Margret IJdema (PTWC) kende een minder goede dag en finishte als zevende. Maurits Morsink (PTS2) had tijdens het lopen last van steken in zijn zij en eindigde als vijfde. Brendan Bischoff tenslotte legde in de rolstoelcategorie (PWTC) beslag op de tiende plek.

“Zowel bij de mannen als de vrouwen wordt het verschil onderling kleiner in de uitslagen en we zien ook nieuwe namen verschijnen. Het is mooi om te zien dat overall het niveau stijgt”, vertelde bondscoach Bas de Bruin na afloop. “Het was in ieder geval een mooie dag voor Nico en de andere atleten keren met waardevolle punten terug naar Nederland.” (Foto: World Triathlon/Petko Beier)

 

 

Nederlandse Triathlon Bond

Nederlands succes in Ironman en Ironman 70.3 Maastricht

De Nederlandse atleten deden het goed op eigen bodem in de Ironman en Ironman 70.3 in Maastricht.

Jardy van den Heuvel schreef zondag in Maastricht de hele afstand op zijn naam. Hij had in de agegroup-only race iets meer dan drie minuten voorsprong op de nummer twee, Michal Migala uit Polen. Olaf van den Bergh legde daar weer twee minuten achter beslag op de derde plek. Dieuwertje Bax finishte in de vrouwenwedstrijd, gewonnen door Duitse Marit Bergmann, ook als derde.

Marlene de Boer was een dag eerder oppermachtig in de Ironman 70.3. Ilona Eversdijk en Sophie van der Most maakten het podium compleet. De mannenwedstrijd was een prooi voor de Belg Lukas Bosmans. Jisk Hoogervorst was met zijn vijfde plaats de beste Nederlander.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer