Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Derde wedstrijd meetellend voor landelijk Jeugd- en juniorencircuit

De Maarsseveense Plassen vormen zaterdag het decor voor het NK aquathlon en de derde wedstrijd van het landelijk jeugd- en juniorencircuit. Stijn Jansen verdedigt in Maarsen zijn titel die hij vorig jaar in Heinkenszand veroverde. In de vrouwenwedstrijd krijgt Eva Cornelisse, die ontbreekt op de startlijst, een opvolgster.

De elite, beloften en junioren strijden zaterdag in een gezamenlijke wedstrijd om de Nederlandse titels. Het zwemonderdeel (1000 meter) vindt plaats in de Maarsseveense Plassen en het looponderdeel (5km) voert de deelnemers grotendeels langs de recreatieplas.

Het vrouwenveld, met onder anderen Deborah Wissink, Jony Heerink, oud-zwemster Suzanne Brummel, Merel Veltman, die vorig jaar vierde was op het EK aquathlon voor junioren, en Lotte Frissen, titelverdedigster bij de junioren, telt 32 deelneemsters.

Ruim zestig mannen gaan de strijd met elkaar aan. Naast titelverdediger Stijn Jansen (foto) staan ook de nummers twee en drie van vorig jaar, belofte Janne Englebert en Roel Kwaaitaal, op de startlijst. Sam Lazeroms, die vorig jaar de titel won bij de junioren maar nu uitkomt bij de beloften, en Mats Keulstra, elfde op het WK aquathlon in 2023, zijn ook van de partij.

De aquathlon in Maarssen maakt, met een aparte start voor jeugd (500 meter zwemmen en 2,5 km lopen), ook deel uit van het Jeugd- en juniorencircuit (JJC).

Het NK voor vrouwen start om 11.45 uur, gevolgd door de mannen om 12.15 uur.
De NK-series worden voorafgegaan door de jeugdwedstrijd, die om 11.30 uur van start gaat.

Foto: Gorky Mutz

 

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN NK STARTLIJSTEN JJC MEER INFO
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer